Äänestä Carunan Nuorten Energiataidot -kilpailun voittaja 2023

Carunan Nuorten Energiataidot -kilpailun tavoitteena on vahvistaa suomalaisten nuorten energiatietoisuutta vihreässä siirtymässä. Kutsuimme verkkoalueeltamme kilpailuun mukaan kuusi erilaista voittoa tavoittelematonta järjestöä, yhdistystä ja seuraa, jotka toimivat nuorten parissa.

Katso kilpailuvideot ja äänestä suosikki-ideaasi energiataitojen kehittämisestä!

Kilpailun voittaja saa 2 000 euroa ja kaksi seuraavaa 600 euroa. Muut osallistujat saavat 100 euron kannustuspalkkion osallistumisesta.

Äänestys on päättynyt 30.8.2023.

Ilmajoen Kisailijat voitti Carunan Nuorten energiataidot -kisan

FC Kirkkonummi – Megaleirien ohjaajien kuusi helppoa energiansäästövinkkiä

FC Kirkkonummi on jalkapalloseura, jonka tavoitteena on ylläpitää ja kasvattaa harrastustoimintaa lähellä lapsia ja nuoria. Videon ovat toteuttaneet seuran Megaleirien nuoret leiriohjaajat, joille kilpailu mahdollisti lasten ohjaamisen lisäksi myös uudenlaisia työtehtäviä ja hyvää harjoitusta tulevaisuuden työelämään.

Seinäjoki Crocodiles – Juniorijoukkueen vihreet vinkit

Seinäjoki Crocodiles on amerikkalaisen jalkapallon ja cheerleadingin erikoisseura, jossa on mahdollisuus kehittyä aina lajien huipulle asti. Seuran juniorijoukkue kokosi kuusi vihreetä vinkkiä. Vinkit ovat pieniä tekoja, mutta ne mahdollistavat suuria säästöjä.

Espoon Miekkailijat – Miekkailussa ja energiansäästämisessä on paljon samaa

Espoon Miekkailijat luottavat energiansäästötoimenpiteissä esimerkin voimaan! Seuran toiminta on keskittynyt tasokkaan miekkailuopetuksen ja -valmennuksen järjestämiseen lapsille, nuorille, aikuisille ja perheille. Tarkkuus ja tehokkuus ovat sekä energian kulutuksen että miekkailun keskiössä.

Grani Tennis – Tärkeitä energiatekoja treeneissä

Grani Tenniksen seurassa on yli 800 jäsentä, joista juniorivalmennukseen osallistuu noin 260 lasta ja nuorta. Seuran juniorit kokosivat omat vinkkinsä energian säästämiseen treenien yhteydessä. Pienilläkin teoilla on merkitystä!

Ilmajoen Kisailijat – Energia liikuttaa yleisurheilijoita

Ilmajoen Kisailijat järjestää toimintaa eri ikäisille yleisurheilusta kiinnostuneille. Yleisurheilu on monipuolista liikuntaa, ja harjoituksissa opitaan monipuolisia perustaitoja. Seuran juniorit pääsivät havainnollistamaan myös eri energiatuotannon muotoja ja kierrätysvinkkejä liikkuen.

Merikarvian Into – Nuorten urheilijoiden ideoista koostettu vinkkipaketti

Merikarvian Innossa voi harrastaa hiihtoa, jalkapalloa ja yleisurheilua. Seuran lapset ja nuoret kokosivat omia energiansäästövinkkejään, mikä innosti seuraa keksimään myös pienimuotoisen kampanjan. Kampanja kannustaa jäseniä kulkemaan treeneihin kävellen, pyöräillen tai kimppakyydeillä.

Äänestys on päättynyt - kiitos kaikille äänen antaneille!

Ääniä tuli yhteensä 1 300 - huikeata! Kiitos tuhannesti kaikille, jotka kannustivat suosikkiaan voittoon. Voittajan julkistamme syyskuussa - pysy kuulolla!

Sähköasentaja ja sähkökaappi.

Suuri osa sähkönkulutuksesta on näkymätöntä - näin seuraat omaa kulutustasi

Sähkön säästäminen kiinnostaa tällä hetkellä asiakkaita selvästi aiempaa enemmän, ja moni sähkönjakeluyhtiön asiakas on aloittanut oman sähkönkulutuksen aktiivisen seurannan. 

Caruna vastuullisuus: Vaikutukset yhteiskuntaan

Sähköverkon rakentamistavalla voidaan vähentää ja lyhentää sähkökatkoja

Carunan sähköverkon kehitykseen on tullut paljon uudenlaista älyä, minkä ansiosta sähkökatkoja on aiempaa vähemmän, ja ne ovat myös kestoltaan lyhyempiä.

Käyttöönoton jälkeen paneelit alkavat tuottamaan sähköä välittömästi.

Kuka voi olla energiantuottaja?

Energiantuottajia voi löytyä naapurista, omasta perheestä tai työpaikan kahvipöydästä. Tällä hetkellä yksityishenkilöt voivat jopa tienata energiantuotannolla.