Aila-myrskyn aiheuttamien vikojen korjaus jatkuu useilla Carunan verkkoalueilla - vikoja korjataan vielä viikonloppunakin

Häiriötiedote
Aila-myrsky on liikkunut tänään torstaina Suomen yli laajalla rintamalla. Carunan verkkoalueilla asiakkaitamme oli päivän aikana enimmillään ilman sähköä noin 19 000. Vikoja on korjattu koko päivä ja töitä jatketaan niin kauan kuin se on turvallista ja valoa on riittävästi. Yleisin syy sähköjen katkeamiseen on ollut sähkölinjoille kaatunut puu. Kaikkia vikoja ei saada korjattua ennen viikonloppua.

Osa korjattavista kohteista on saaristossa, johon sähköasentajat pääsevät, kun merenkäynti tyyntyy. Osa kohteista on puolestaan vaikeakulkuisessa maastossa, jolloin aikaa menee siihen, että kohteen luokse päästään korjauksia tekemään. Helikopterit avustivat jo torstaina iltapäivällä Etelä-Pohjanmaan saaristossa myrskytuhojen kartoituksessa ja työt jatkuvat sekä perjantaina että viikonloppuna muilla alueilla, jotta sähkön palautusta voidaan nopeuttaa.

Nyt illalla vikoja on vielä Länsi- ja Lounais-Suomessa, Länsi-Uusimaalla sekä Satakunnassa yhteensä noin 8 000 asiakkaalla. 

Vikapalvelu päivystää vuorokauden ympäri

Tieto keskijänniteverkon vioista löytyy Carunan häiriökartalta. Karttapalvelu päivittyy muutaman minuutin välein. Asiakkaamme voivat hyödyntää häiriökarttasivulla chat-palvelua, joka palvelee myrskyn aikana nopeasti.

Jos kyseessä on kiireellinen asia, niin maksuton vikapalvelu päivystää vuorokauden ympäri numerossa 0800 195 011.

Kiireettömistä vioista ilmoitat kätevimmin lataamalla puhelimeesi Caruna+ mobiilisovelluksen, jolloin saamme vikapaikan tarkat tiedot saman tien. Voit käyttää myös vikailmoituslomaketta. Kiireetön vika on esimerkiksi sellainen, jossa sähköt toimivat, vaikka sähkölinjalla olisi puu. Sähkölinjoille kaatuneiden puiden poisto on ammattilaisten työtä.

Tilaa tekstiviesti sähkökatkoista 

Maksuton tekstiviestipalvelu sähkökatkoista on asiakkaiden käytettävissä. Tilaukset hoituvat kätevästi Caruna Plussan maksuttoman sähkövahdin avulla. 

 

Lisätietoa:

Lue lisää