Aurinkopaneelit hyödyttävät: Carunan datan mukaan paneelit vähensivät sähkönkulutusta keskimäärin 25%

Mediatiedote
Carunan jakeluverkkoalueella aurinkopaneelien määrä on kasvanut viime vuosina hurjasti.
Ne suomalaiset, jotka hankkivat viime kesänä aurinkopaneelit, ovat vihdoin saaneet vastinetta rahoilleen. Carunan jakeluverkkoalueella sähköä on kulunut selvästi vähemmän (jopa 35 prosenttia) niillä joiden talojen katolla surraavat aurinkopaneelit. 

Carunan huhtikuun datan mukaan aurinkopaneeleiden omistajat ovat alkaneet talven jälkeen saada vastinetta rahoilleen.  

“Aurinkopaneelit pienentävät kotien sähkönkulutusta, mikä toki näkyy myös sähkölaskussa. Talvella aurinkopaneeleista ei juurikaan ole hyötyä, mutta jo maaliskuussa kun valon määrä lisääntyy, kotitaloudet saavat etua paneeleista”, kertoo Carunan innovaatiopäällikkö Matti Uusipaasto

Pakkaskaudella Carunan asiakkaat ovat säästäneet noin 15 prosenttia sähköä, mikä selittyy todennäköisesti energiansäästökeinoilla, kuten viileämmällä huonelämpötilalla. Lauha talvi ei tähän tilastoon vaikuta, sillä data on lämpötilakorjattu.

“Maaliskuussa voi jo nähdä eroja erilaisten asiakkaiden välillä: ne jotka ovat asennuttaneet aurinkopaneelit, alkavat saada niistä kesää kohti enemmän hyötyä ja ovat säästäneet noin neljäsosan sähkölaskustaan”, Uusipaasto sanoo.  

Carunan jakeluverkkoalueella aurinkopaneelien määrä on kasvanut viime vuosina hurjasti. Viime kesänä aurinkopaneelien kysyntä oli ennätysmäisen korkealla. Tällä hetkellä Carunan jakelualueen henkilöasiakkaista 21 066 on hankkinut itselleen aurinkopaneelit. 

Pientuotannon vaikutus sähkönkulutukseen

Lue lisää