Caruna asensi heijastimia lintujen kevätmuuttoa varten

Mediatiedote
Caruna asensi heijastimia lintujen kevätmuuttoa varten
Etelä-Pohjanmaalla Närpiön Molnmossenin sekä Kauhajoen Nummijärvellä ja Kainastossa asennettiin helmikuussa yhteensä 153 lintuheijastinta ilmajohtoverkkoihin. Kevät on muuttolintujen lentoaikaa, ja alueella on tavattu aiemmin esimerkiksi joutsenia ja kurkia, joiden lentoa halutaan suojella.  

Vinkki muuttolintujen lentopaikkoihin saatiin yksityishenkilöltä. Pääasiallinen syy lintuheijastimien asentamiseen on lintujen turvallisuus, mutta heijastimilla suojellaan myös ilmaverkkoa ja siten sähkönjakelua. 

”Vesistöjen äärellä tai avoimella alueella on vaarana, että linnut lentävät ilmajohtoon. Meidän on huomioitava luontoarvot ja turvattava alueen sähkönjakelu. Pahimmillaan linnut menehtyvät törmäyksessä ja alueelle aiheutuu sähkökatko”, sanoo Carunan kunnossapitopäällikkö Petteri Palmumaa. 

Lintupallojen- ja heijastimien tarpeesta tulee säännöllisesti ilmoituksia yksityishenkilöiltä. Asiakkaiden lähettämien havaintojen perusteella Caruna pyrkii asentamaan palloja tai heijastimia niille tarvittaviin paikkoihin.

Lue lisää