Caruna harjoittelee kyberuhkan hallintaa Digipoolin ja Huoltovarmuuskeskuksen TIETO22-harjoituksessa

Uutinen
TIETO22-harjoitus on Suomen suurin yritysten ja viranomaisten yhteistoimintaharjoitus laajojen kyberhäiriöiden varalta. Caruna on ollut TIETO22-harjoituksessa mukana muutaman vuoden ajan.

Maamme laajin kyberturvallisuusharjoitus TIETO22 huipentuu 20.−22.9.2022 järjestettävään roolipeliin, jossa yritykset ja viranomaiset harjoittelevat yhdessä toimintaa kuvitteellisessa laajassa maksuliikennehäiriössä. Harjoituksessa simuloidaan aitojen tapausten kaltaisia tapahtumia ja niiden vaikutuksia useissa organisaatioissa.

”Kyberuhkiin varautuminen on Carunalle tärkeää, koska sähkönjakelun keskeytyminen pitemmäksi ajaksi kyberiskun seurauksena on yksi pahimpia nyky-yhteiskunnan uhkakuvia. Sähköä kun tarvitaan lähes kaikkeen”, kertoo Carunan ICT:stä palvelunhallintapäällikkö Marko Meriläinen.

”Harjoitukset mittaavat hyvin kyberturvan osaamisen tasoa yrityksessämme. Harjoitus on myös loistava mahdollisuus testata yhteistyötä muiden organisaatioiden kanssa. Yhteistyö on tärkeää”, jatkaa Meriläinen.

Harjoittelu ei ole Carunalle uusi asia.

”Meillä on vuosittain useita sisäisiä ja ulkoisia kriisiharjoituksia. Harjoituksista on mahdollisuus oppia joka kerta jotain uutta."

Lue lisää