Caruna kehittää sähköverkkoaan ja parantaa noin 1 500 asiakkaan sähkönjakelun luotettavuutta Espoossa ja Kirkkonummella

Mediatiedote
Sähkönjakelija Caruna jatkaa sähköverkon uudistamista ja toimitusvarmuuden parantamista. Nyt keskitytään Espoon Suvisaaristoon ja Kirkkonummen rannikkoalueelle. Hanke toteutetaan yhdessä N3M Power Oy Ab:n kanssa.

Caruna jatkaa sähköverkon uudistamista ja toimitusvarmuuden parantamista Espoon ja Kirkkonummen alueella. Nyt alkava verkonparannushanke parantaa noin 1 500 asiakkaan sähkönjakelun luotettavuutta.

Myrskyt osuvat usein voimakkaimpina rannikkoalueelle. Näin tapahtuu usein myös Espoossa ja Kirkkonummella. Nyt alkavassa hankkeessa saneerataan myrskylle erityisen altista sähköverkkoa mm. Espoon Suvisaaristossa, Kirkkonummen Hirsalassa, Kantvikissä ja Upinniemen alueella.

Herkässä saaristoympäristössä haetaan ympäristöön parhaiten soveltuvia ratkaisuja, joten verkkoa ei välttämättä maakaapeloida kaikkialla. Pienjännitteistä verkkoa rakennetaan noin 25 kilometriä ja keskijännitteistä noin 50 kilometriä. 

Keskijänniteverkko, jonka jännite on 20 kilovolttia (kV) siirtää sähköä sekä pienteollisuuden tarpeisiin että asutusten lähellä sijaitseville jakelumuuntajille. Pienjänniteverkko (0,4 kV) liittää kotitaloudet sähkönjakeluhtiön jakeluverkkoon.

”Olemme kehittäneet Espoon ja Kirkkonummen alueen sähköverkon toimitusvarmuutta systemaattisesti viime vuosina. Tämä hanke on selkeää jatkoa sille kehitykselle”, Carunan aluepäällikkö Joonas Hämäläinen toteaa.

Ensimmäiset rakennustyöt käynnistyvät syksyllä 2021

Hankkeen suunnittelu on aloitettu ja ensimmäisten kohteiden rakentaminen aloitetaan näillä näkymin syksyllä 2021. Rakentamisen päävuosi tulee olemaan 2022. Rakentamisen edistymistä voi seurata Työmaat lähelläsi -palvelussa.

Lue lisää