Caruna luovutti energian oppimispaketin Hyvinkään kaupungille

Mediatiedote
Hyvinkään kaupungin perusopetuksen johtaja Mika Heikura otti ilolla vastaan lapsille ja nuorille tarkoitetun Voimala-paketin Carunan avainasiakaspäällikkö Markus Talkalta.

Voimala-paketin avulla Caruna tukee hyvinkääläislasten ja nuorten fysiikka- ja sähkötekniikkaopintoja. Caruna on luovuttanut oppimispaketteja verkkoalueidensa kunnille ja kaupungeille jo kymmeniä.

Joulukuussa 2020 yksi Voimala-paketti matkasi Hyvinkäälle, jossa sen otti vastaan perusopetuksen johtaja Mika Heikura.

- Oppilaat pääsevät tutustumaan uusiutuvan energian käytön periaatteisiin sähkön tuotannossa ja varastoinnissa. Voimala-paketti on hyvä lisä opetuksen monipuolistamiseksi. Otamme lahjoituksen kiitollisina vastaan.

Voimala-paketti on kokonainen sähköjärjestelmä minikoossa

Voimala-paketti kuvastaa koko sähköjärjestelmää ja sen tulevaisuutta. Paketti tutustuttaa oppijat sekä sähkötekniikkaan että energiamurrokseen.

Voimala koostuu osista, joita voi liikutella, sammuttaa ja käynnistää. Lapset ja nuoret tutustuvat uusiutuvan energian tuotantoon, varastointiin ja käyttöön käytännönläheisesti.

- Todella kiinnostavaa on se, että uusiutuva energia ja tasasähkö ovat oppilaiden tulevaisuutta, johon he pääsevät paketin avulla tutustumaan. Ehkä tästä jää jotain korvan taakse tulevaisuutta ajatellen, miettii Carunan avainasiakaspäällikkö Markus Talka.

Mika Heikura Hyvinkään kaupungilta otti Voimala-paketin vastaan Carunan Markus Talkalta.

Lue lisää