Caruna nykyaikaistaa lähes 50 000 asiakkaansa sähkönjakelua Espoon, Kauniaisten ja Kirkkonummen taajama-alueilla - rakennustyöt käynnistyivät viikolla 41

Mediatiedote
Sähkönjakelija Caruna uudistaa kumppaneidensa kanssa Espoon, Kauniaisten ja Kirkkonummen taajama-alueiden sähkönjakelua vastaamaan nykyistä paremmin sähkönkäytön tulevaisuuden tarpeisiin. Lähikaapelihankkeen nimellä kulkevan hankkeen pääurakoitsijana toimii Netel Oy, jonka kanssa sähköverkkoa uudistetaan ja parannetaan seuraavan neljän vuoden ajan.

Hankkeen aikana saadaan kaikki Espoon, Kirkkonummen ja Kauniaisten asemakaava-alueet säänkestäviksi. Samalla kasvatetaan sähköverkon edellytyksiä viemään Caruna Espoon asiakkaat energiamurroksen - kuten sähköautojen, hajautetun tuotannon ja sähköistyvän lämmityksen lisääntymisen - läpi.

Kuokka iskettiin maahan 14.10. Espoon Gobbackassa, joten hankkeen rakennustyöt ovat nyt käynnistyneet.

”Tänä vuonna rakentaminen alkaa myös Espoon Korpilammella ja Kauniaisissa. Neljän seuraavan vuoden aikana vaihdetaan muun muassa 400 kilometriä ilmajohtoa maan alla kulkevaan säävarmaan kaapeliin. Hanke käsittää yhteensä noin 40 erillistä projektia ja lukuisia työmaa-alueita”, Carunan hankepäällikkö Jere Mättö kertoo.

Kirkkonummella työt aloitetaan 2022, ja muun muassa Veikkolan taajama-alueen suunnittelutyöt ovat parhaillaan käynnissä.

Verkonparannushankkeen yhteisrakentamiskumppaneiksi haettiin aktiivisesti mukaan myös kuntia, jotka uusivat katuvaloverkostoaan sekä valokuituverkkoa rakentavia teleoperaattoreita. Ilahduttavasti jo heti hankkeen alkuvaiheeseen löysimme yhteisrakentamiskumppaneita Kauniaisiin ja Kalajärven projektialueille.

”Maakaapelointitöiden yhteydessä tavoitteemme on saada kunkin alueen kaapelointityöt kuntoon yhdessä kuntien ja teleoperaattoreiden kanssa. Asiakkaidemme kannalta tämä tarkoittaa aiempaa vähemmän rakentamisesta aiheutunutta häiriötä, koska se oma lähikatu avataan vain kerran”, Mättö toteaa.

Lue lisää