Caruna parantaa sähköverkon luotettavuutta entisestään - verkkoon lisätään automaatiota Espoossa ja Kauniaisissa

Mediatiedote
Sähkönjakelija Caruna saneeraa noin 70 muuntamoa Espoossa ja Kauniaisissa. Uudet muuntamot varustetaan kaukokäyttölaitteistoilla. Hanke parantaa huomattavasti noin 130 000 asiakkaan sähkönjakelun toimitusvarmuutta.

Automaation lisäämisen myötä sähköverkon viat pystytään paikantamaan aiempaa nopeammin, joten sähköt saadaan vikatilanteissa myös palautettua nopeasti. Saneeraustöitä on suunniteltu tehtäväksi monin paikoin Espoon ja Kauniaisten kaupunkialueella. Kohteita on muun muassa Espoonlahdessa, Espoon keskuksessa, Matinkylässä, Olarissa, Tapiolassa ja Leppävaarassa.

Saneeraushankkeen suunnittelu ja luvitus on käynnistynyt keväällä 2020, ja ensimmäisten kohteiden rakentaminen alkaa kesällä. Muuntamoita saneerataan vuosina 2020-2022, ja hanke työllistää tänä aikana kymmeniä sähköalan ammattilaisia. Viimeiset rakennus- ja purkutyöt on tarkoitus saada valmiiksi vuoden 2022 loppuun mennessä.

”Kehitämme Espoossa ja Kauniaisissa sähköverkkoa saneeraamalla muuntamoita kaukokäyttöisiksi. Kohteiksi on valittu ikääntyneitä, pääosin käyttöikänsä loppupuolella olevia muuntamoita. Kaukokäyttö mahdollistaa vian paikantamisen valvomostamme käsin. Kenttähenkilöstöä ei tarvitse ajattaa etsimään vikaa, vaan heidän aikansa voidaan hyödyntää paremmin varsinaiseen vian korjaamiseen. Näin sähköjen palauttaminen vikatilanteessa nopeutuu kokonaisuudessaan. Näillä toimenpiteillä parannamme noin 130 000 asiakkaamme sähkönjakelun toimitusvarmuutta”, aluepäällikkö Joonas Hämäläinen kertoo.

Näissä työkohteissa suunnittelua ja verkon rakentamista toteuttava urakoitsijakumppanimme on N3M Power Oy Ab.

Lue lisää