Caruna tekee helikopterisahausta Pohjanmaan alueella loppuvuoden 2021 aikana

Mediatiedote
Sähkönjakelija Caruna sahaa helikopterin avulla oksistoa sähkölinjojen varrelta Pohjanmaalla loppuvuoden 2021 aikana. 

Helikopterisahausten avulla poistetaan liian lähelle sähköjohtoa kasvaneiden puiden oksat, jotka saattavat aiheuttaa sähkökatkoja tuulenpuuskien aikana. Sahaustyö aloitetaan sään salliessa 30.11. ja sahaus valmistuu vuoden loppuun mennessä.

Kartalta näet sahausalueet tarkemmin:

Helikopterisahauksen alueet kartalla. Kuva: Google.

Jos sahausta ei voida suorittaa helikopterilla, tehdään raivaus myöhemmin toisella tavalla. Esimerkiksi ilmajohtolinjan alapuolella sijaitseva kasvusto poistetaan maasta käsin.

Sahauksesta syntyneet oksat, risut ja muut tähteet ovat kiinteistönomistajan omaisuutta. Piha-alueilla ja yleisillä paikoilla, kuten puistoissa, raivaustähteet kootaan siisteihin kasoihin. Muilla alueilla ne jäävät maastoon maanomistajan hyödynnettäväksi. Emme jätä raivattua kasvustoa teille, poluille, pelloille, ojiin tai niiden pientareille, aitojen päälle tai puihin roikkumaan.

Helikopterin lisäksi työkohteiden läheisyydessä ja mahdollisesti asukkaiden tonteilla voi liikkua sähköasentajia, jotka pitävät huolen turvallisuudesta ja tarvittaessa siistivät sahaustähteitä. Tarvittaessa sähköasentajat osallistuvat myös sähkölinjojen korjauksiin.

Pidä helikopteriin vähintään 90 metrin varoetäisyys

Turvallisuuden vuoksi helikopteriin on hyvä pitää työn aikana vähintään 90 metrin etäisyys. Varo myös sahauksen aikana putoavia oksia.

Huom. Miehittämättömien ilma-alusten tai lennokkien käyttö työkohteen läheisyydessä on ehdottomasti kielletty.

Helikopterisahauksesta voi aiheutua lähialueelle lyhytaikaista meluhaittaa.

Kysymyksiä ja vastauksia helikopterisahauksesta

Verkkosivullamme voit tutustua helikopterisahauksesta kysyttyihin kysymyksiin ja vastauksiin.

Helikopterisahauksen alueet kartalla Kuva: Google.

Lue lisää