Caruna vahvistaa suurjännitteistä sähkönjakelua Espoossa – rakentaminen alkaa syksyllä 2023

Mediatiedote
Caruna vahvistaa suurjännitteistä sähkönjakelua Espoossa ja – rakentaminen alkaa syksyllä 2023
Caruna on kilpailuttanut uuden Kolmirannan sähköaseman sekä Kolmiranta-Espoo ja Kolmiranta-Ämmässuo-voimajohtojen rakentamishankkeet. Voimajohtokilpailutuksen voitti Carunan pitkäaikainen yhteistyökumppani Eltel Networks Oy, ja sähköasemakilpailutuksen Enerke Oy.

Hanke tukee Espoossa käynnissä olevia energiamurrosinvestointeja ja auttaa Espoota siirtymään tulevaisuudessa hiilineutraaliksi.

Espoossa Suomenojan fossiilisia käyttävä sähkön ja lämmön tuotantolaitos muutetaan tuottamaan lämpöä sähkökattiloilla. Samalla sähköntuotanto lakkaa ja sitä on tuotava siirtolinjoja pitkin kaupunkiin.

”Espoo kasvaa selvästi nopeammin kuin muut Suomen kaupungit. Tämä heijastuu myös sähkön käytön kasvuun ja konkreettisesti sähköverkkoihin ja niiden parannustarpeisiin. Kaupungin uusille asuinalueille tarvitaan vahvat yhteydet. Kun esimerkiksi kaukolämpö sähköistyy Espoossa, joudumme miettimään ratkaisuja yhteistyössä Carunan kanssa, jotta sähköverkkojen teho riittää kaikille. Sähköistyminen tukee niin puhtaiden energiaratkaisujen edistymistä kuin kaupungin hiilineutraaliustavoitteita”, kestävän kehityksen johtaja Pasi Laitala Espoon kaupungilta kertoo.

”Suurjännitteiseen jakeluverkkoon investoimalla Caruna vahvistaa kasvavan Espoon sähkönjakelua. Kaupungistuminen ja sähkön käytön kasvu yhteiskunnassa edellyttävät sähköverkon pitkäjänteistä kehittämistä yhteistyössä kaupungin ja Carunan välillä. Kaupunkien kasvaessa tarvitaan vahvat yhteydet palvelemaan kaupunkia ja asukkaita”, Carunan verkkojohtaja Elina Lehtomäki sanoo.

Kolmirannan hankkeen arvo on kokonaisuudessaan yli 12 miljoonaa euroa. Hankkeen suunnittelu on jo täydessä vauhdissa. Rakentaminen alkaa syksyllä 2023, ja rakentamisen arvioidaan valmistuvan loppusyksystä 2024. Hankkeen aikana rakennetaan Kolmirantaan yksi uusi sähköasema ja 7,8 kilometriä uutta suurjännitteistä sähköverkkoa.

 

Lue lisää