Carunan 23 kesätyöntekijää aloittavat tänä vuonna työnsä poikkeusoloissa

Artikkeli
Kesätyöntekijöiden saapuminen toimistolle on aina varma merkki lähestyvästä suvesta, niin myös vuonna 2020. Tällä kertaa Carunan kausityöntekijät tosin aloittavat taipaleensa koronaviruksen ja maailmanlaajuisten poikkeusolosuhteiden vuoksi kotitoimistoilta.

Caruna on palkannut tänäkin vuonna 23 kesäduunaria, joista suurin osa aloittaa työnsä toukokuussa. Joukko työskentelee eri puolilla organisaatiota muun muassa asiakaspalvelussa, laskutuksessa, sähköverkkoa operoivassa käyttökeskuksessa sekä toimitusvarmuutta parantavien hankkeiden parissa. Kesätyöntekijät ovat tärkeässä roolissa varmistamassa, että sähkönjakelu toimii luotettavasti myös lomasesongin aikana.

Sami Tegelberg aloitti Caruna-taipaleensa sähköverkkoyksikössä projektien tuki -tiimissä jo huhtikuussa. Sami on opiskellut maanmittausinsinööriksi Metropoliassa ja suorittaa nyt kiinteistötalouden opintoja Aalto-yliopistossa.

”Kesätyönkuvaani kuuluu maankäyttösopimusten hallinta ja dokumentoinnin tarkistus. Opintojeni välissä työskentelin Tuusulan kunnalla samankaltaisten asioiden parissa. Kunnalla muun muassa tarkistin muuntamoiden sijoituksia ja nyt Carunalla pääsen näkemään toisen puolen maankäyttöasioista ja kaupunkisuunnittelusta”, Sami kertoo.

Ensimmäisenä työpäivänsä Sami vietti esimiehensä Timo Miettisen kanssa toimistolla, jotta laitteet ja järjestelmät saatiin kuntoon. Sen jälkeen Sami on ollut etätöissä, aivan kuten lähes kaikki muutkin carunalaiset.

”Verkkokurssit ovat olleet erinomainen työkalu perehdytyksessä ja nyt kotitoimistolla niitä on päässyt tekemään rauhassa. Myös kaikki järjestelmät toimivat hyvin ja lisätietoa löytyy helposti”, Sami kertaa ensimmäisten päivien tunnelmaa.

Tärkeä osa etätyön sujumista on hyvä työergonomia, ja carunalaiset Sami mukaan lukien ovatkin saaneet lainata toimistolta näyttöjä, työtuoleja ja muita tarvitsemiaan välineitä. Iso osa viihtymistä on tietysti kivat työkaverit, jotka kotitoimistolta puuttuvat.

”Tiimi on tullut tutuksi videopalavereissa, ja minut on otettu lämpimästi vastaan. Toki kasvotusten olisi helpompaa kysellä asioita ja oppia työtehtävistä, mutta hoituu tämä näinkin”, Sami toteaa.

”Kukaan ei ole valmis heti aloittaessa, mutta tehdessä oppii”, Timo rohkaisee. ”Sami on motivoitunut kesätyöntekijä ja toimii Carunan arvojen mukaisesti rohkeasti, yhdessä ja hyvällä energialla, joten olen luottavainen sen suhteen, että perehtyminen hoituu myös poikkeusoloissa.”

Sami aloitti kesätyönsä Carunalla etätyönä. (Kuva: Sami Tegelberg)
Sami aloitti kesätyönsä Carunalla etätyönä.

Lue lisää