Carunan aurinkolaskuri auttaa taloyhtiöitä oman aurinkovoimalan mitoittamisessa – uusi palvelu auki nyt

Mediatiedote
Carunan aurinkolaskuri auttaa taloyhtiöitä oman aurinkovoimalan mitoittamisessa – uusi palvelu auki nyt
Taloyhtiöt voivat ottaa oman sähköntuotannon monipuolisemmin käyttöön perustamalla energiayhteisön. Carunan aurinkosähkölaskuri antaa arvion, minkä kokoisella ja hintaisella aurinkovoimalalla on paras takaisinmaksuaika, ja kuinka paljon taloyhtiö ja sen asukkaat voivat säästää sähkölaskuissa.

Tänä päivänä myös taloyhtiöt voivat ryhtyä sähkön pientuottajiksi, ja hyödyntää itse tuotettua sähköenergiaa kattamaan kiinteistön sähkönkulutusta. Jos kaikkea itse tuotettua sähköä ei käytetä kiinteistön kulutukseen, voi ylijäämän myydä valitsemalleen sähkönmyyntiyhtiölle.

Mutta miten taloyhtiö osaa mitoittaa aurinkovoimalan niin, että se hyötyy siitä tehokkaasti?

Voimalaitos kannattaa mitoittaa siten, että tuotantoa voidaan hyödyntää mahdollisimman paljon omaan käyttöön. Mitoittamisessa auttaa Carunan aurinkolaskuri. Laskurista on hyötyä hankinta-arviota tehdessä, mutta voimalan lopullinen koko selviää laitetoimittajan kautta.

”Laskurilla voit laskea taloyhtiön aurinkopaneeleiden potentiaalisen tuoton. Laskuri hakee taloyhtiön todelliset sähkönkulutustiedot, ja näet kuinka suuren osan aurinkosähkö voisi taloyhtiön kulutuksesta kattaa”, Carunan prosessipäällikkö Maria Kinnunen kertoo.

Kokeile aurinkolaskuria

Energiayhteisön sähköntuotannosta on hyötyä niin kiinteistölle kuin asukkaille

Niin kiinteistö kuin sen asukkaat hyötyvät enemmän omasta sähköntuotannosta, jos taloyhtiö perustaa energiayhteisön. Suurin hyöty saadaan, jos sähkönkulutus on mahdollisimman suurta kesäaikaan ja keskellä päivää.

Aiemmin taloyhtiön omaa sähköntuotantoa on voitu hyödyntää vain kiinteistösähkön tarpeeseen, kuten yhtiön yhteisiin tiloihin, teknisiin laitteisiin tai valaistukseen.

”Energiayhteisön avulla kiinteistön voimalaitoksen tuottamaa sähköä voidaan käyttää myös asuntojen ja liiketilojen hyödyksi. Lisäksi taloyhtiö käyttää ilmastoystävällistä energiaa, ja asuntojen arvo kasvaa kestävien energiaratkaisuiden myötä”, Kinnunen sanoo.

Energiayhteisön ei tarvitse olla taloyhtiö, vaan sellaisen voi perustaa kuka tahansa pientuottaja, jonka sähköliittymällä on useampi käyttöpaikka. Näitä ovat esimerkiksi kauppakeskukset, kampusalueet ja maatalouden kiinteistöt.

Miksi energiayhteisö?

  • Ilmastoystävällinen ja kannattava energiaratkaisu
  • Energiayhteisön perustaminen mahdollistaa tuotetun sähkön käyttämisen kiinteistösähkön lisäksi asuntojen ja liiketilojen hyödyksi
  • Aurinkopaneelien optimimäärä kasvaa, joten aurinkopaneeleiden investointikustannukset ovat suhteessa edullisemmat
  • Sähköä ei enää tarvitse ostaa niin paljon ulkopuolelta
Lue lisää taloyhtiön energiayhteisön perustamisesta

Lue lisää