Carunan innovaatiokilpailu alkaa: Mikä sähköön liittyvä keksintö tekisi arjesta mukavampaa, säästäisi energiaa tai hyödyntäisi tekoälyn mahdollisuuksia?

Mediatiedote
Keskiviikkona 24.3. käynnistyy Carunan järjestämä innovaatiokilpailu Suuri Propellihattukisa. Caruna haluaa kannustaa suomalaisia keksimään kiinnostavia ja mahdollisesti koko yhteiskuntaa hyödyttäviä tai energiamurrosta vauhdittavia palveluita, sovelluksia ja teknologiaa. 

“Tulevaisuuden älykäs sähköverkko mahdollistaa ennennäkemättömiä ratkaisuja. Etsimme kilpailun avulla sellaisia keksintöjä ja ideoita, jotka vaikuttavat meidän kaikkien arkeen eli tehostavat sähkön käyttöä, mahdollistavat paikallista sähköntuotantoa tai hyödyntävät tekoälyä”, Carunan kehitys- ja innovaatiojohtaja Elina Lehtomäki avaa kisan taustoja.

Kilpailuun voi osallistua verkossa caruna.fi/kilpailu, ja voittaja saa keksinnöstään 20 000 euroa. Caruna LAB yhteistyössä Industryhackin kanssa auttaa voittajaa kehittämään keksintöään eteenpäin tarjoamalla sähköverkkoyhtiön osaamisen ja alustan käyttöön.

“Haluamme parhaimpien keksintöjen pääsevän parrasvaloihin. Siksi Caruna tarjoaa voittajalle mahdollisuuden kokeilla ja jalostaa ratkaisuaan käytännössä”, sanoo Elina Lehtomäki. 

  • Mukaan voi ilmoittautua 24.3.2021–25.4.2021 välisenä aikana
  • Kilpailu on avoin kaikille 18 vuotta täyttäneille
  • Keksinnöt voivat olla yksin tai keksijäporukan kanssa tuumailtuja
  • Tuomaristossa mukana ovat professori ja businessvaikuttaja Alf Rehn sekä innovaatioasiantuntija ja sarjayrittäjä Helene Auramo

Carunan asiantuntijat käyvät kaikki ehdotukset läpi ja valitsevat jatkotarkasteluun pääsevät ideat. Lopullisen voittajan valitsee eri alojen asiantuntijoista koottu tuomaristo. Voittaja julkistetaan toukokuussa.

Lue lisää Suuresta Propellihattukisasta ja Caruna LAB toiminnasta.

Katso myös kilpailun säännöt.

Kuvassa mies ja nainen. Molemmilla päässään kypärä, johon on kiinnitetty aurinkopaneeli, tuulivoimala ja latausjohto.

Lue lisää