Carunan Koillismaan verkkoalueella sähkönjakelun laatua parannetaan vuosien 2020-2021 aikana kunnostamalla useita sähköasemia

Mediatiedote
Carunan pohjoisella verkkoalueella Koillismaalla on useita ikääntyneitä sähköasemia, joita kunnostetaan tulevaisuuden tarpeita vastaavaksi tänä ja ensi vuonna. Hankkeella parannetaan alueen asukkaiden ja yritysten sähkönjakelun laatua ja luotettavuutta. Pitkään käytössä olleiden asemien laitteistoja uusitaan ja joitakin asemia laajennetaan.

Vuoden 2020 aikana Taivalkoskella sijaitseva Taivalvaaran sähköasema kunnostetaan ja laajennetaan. Myös Kuusamon sähköasemalla tehdään laajennustöitä ja Pudasjärvellä sijaitsevaa Iso-Syötteen sähköasemaa kunnostetaan.

Vuonna 2021 ovat vuorossa Säynäjävaaran ja Viipusjärven sähköasemat Kuusamossa. Säynäjävaaran asema kunnostetaan ja laajennetaan ja Viipusjärven asema kunnostetaan.

”Kyseessä on merkittävä hanke alueen sähkönlaadun ja jakelun parantamiseksi. Sähköasemilla työskentelyllä ei pitäisi olla vaikutusta alueen asukkaiden sähkönjakeluun kunnostustöiden aikana. Jonkin verran työmaaliikennettä rakennustyöt aiheuttavat ja tällä voi olla vaikutusta alueella liikkumiseen”, hankepäällikkö Miia Wallén Carunalta kertoo.

Urakoitsija on kaikissa hankkeissa Omexom.

Lue lisää