Carunan Sähköä ilmassa -podcast sarja alkaa

Uutinen
Voiko sähköverkkoyhtiö hidastaa ilmastonmuutosta? Koko energia-ala käy läpi uusiutuvien energialähteiden mukanaan tuomaa murrosta, jonka seurauksena kysynnän ja tarjonnan logiikka muuttuu, yhteistyökuviot menevät uusiksi ja valta siirtyy raaka-aineiden tuottajilta sähkön käyttäjille, Carunan toimitusjohtaja Tomi Yli-Kyyny toteaa Sähköä ilmassa -podcastissa. 

Euroopan tasolla 75 % kaikista ilmastopäästöistä tulee energiasta, ja paine päästöjen vähentämiseen vuoteen 2035 mennessä on kova. Lukua pyritään pienentämään siirtymällä pois polttamalla tuotetusta energiasta. Tuotantotavan muutos tulee aiheuttamaan koko energia-alalle ennennäkemättömän murroksen, joka laittaa toimijoiden roolit ja toimintalogiikat uusiksi. 

Sähköllä tulee vihreämmässä tulevaisuudessa olemaan aiempaa huomattavasti suurempi rooli esimerkiksi eurooppalaisten kotitalouksien lämmittäjänä ja ympäristöystävällisen liikenteen mahdollistajana. 
 

Miltä energiamurros näyttää sähköverkkoyhtiön näkökulmasta? Miksi puhutaan siitä, että kuluttaja on pian kuningas? Kuuntele Carunan toimitusjohtajan Tomi Yli-Kyynyn mietteitä Sähköä ilmassa -podcastin ensimmäisestä jaksosta: 

Jakson sisältö: 

  • Minkälaisia ilmastotavoitteita energia-alalle on asetettu? Mitä energiamurros tarkoittaa käytännössä?  
  • Mikä on sähköyhtiön rooli energiamurroksessa ja ilmastotavoitteiden täyttämisessä? Miksi asiakas on jatkossa kuningas? 
  • Missä tilanteessa Suomi on verrattuna muuhun Eurooppaan? 

 

Kuuntele Sähköä ilmassa -podcastin ensimmäinen jakso tästä

Jakso on nauhoitettu helmikuussa 2021. Podcast on kuunneltavissa Spotifyssa, Soundcloudissa ja Apple Podcastissa. 

Sähköä ilmassa on Carunan tuore podcast-sarja joka käsittelee sähköverkkoja, energia-alan tulevaisuutta ja sähkönjakelun ympärillä vellovaa yleistä keskustelua. Jaksoissa vierailee carunalaisten lisäksi teemoihin sopivia asiantuntijoita.  

Sähköä ilmassa -podcastin ensimmäisen jakson puhujana Carunan toimitusjohtaja Tomi Yli-Kyyny.

Lue lisää