Carunan verkkoalueen uudiskohteisiin asennetaan uuden sukupolven sähkömittareita – mittari mahdollistaa kotiautomaatioliitännän

Mediatiedote
Carunan verkkoalueen uudiskohteisiin asennetaan uuden sukupolven sähkömittareita – mittari mahdollistaa kotiautomaatioliitännän
Caruna asentaa uuden sukupolven sähkömittareita verkkoalueensa uusiin kohteisiin toukokuusta 2023 alkaen. Uusi mittarityyppi tuo sähkönkulutuksen tai -tuotannon seurannan entistä tarkemmalle tasolle kotiautomaatioliitännän avulla. Muun muassa jotkin sähköautonlatausratkaisut voivat hyödyntää kotiautomaatioliitännän kautta saatavia tietoja.

Uusi mittarityyppi lähettää 10 sekunnin välein tietoja kulutuksesta, tuotannosta, virrasta, jännitteestä ja tehosta. Mittarissa on kotiautomaatioliitäntä, mikä mahdollistaa Carunan asiakkaalle oman sähkönkulutuksen tai -tuotannon seurannan tarkemmalla tasolla. Mittariin liitetään oma päätelaite ja sen jälkeen seuranta onnistuu reaaliajassa.

”Asiakkaamme ovat todella aktiivisia sähkön kulutuksen ja -tuotannon seuraamisessa. Meille onkin tullut jo kyselyitä kotiautomaatioliitännästä, joten kyse on odotetusta asiasta. Erityisesti sähkön pientuottajat ja sähköautoilijat ovat olleet kiinnostuneita. On ilo kertoa, että pian voimme tarjota kyselijöille HAN-portillisia sähkömittareita”, mittausomaisuudesta vastaava Antti Kirjola Carunalta kertoo.

Vaikka asiakkaalle asennetaan HAN-portillinen sähkömittari, portti ei ole automaattisesti asiakkaan käytössä.

”Asiakkaan tulee pyytää Carunaa aktivoimaan HAN-portti. Aktivointi käy hetkessä, ja sen jälkeen asiakas voi yhdistää oman päätelaitteen sähkömittariin. Aktivointi ei maksa mitään. Lisätietoja porttiin liitettävistä laitteista voi kysyä omalta sähköasentajalta”, Kirjola vinkkaa.

Toistaiseksi markkinoilla ei ole kovin paljon kuluttajille suunnattuja laitteita, joissa porttia hyödynnetään, mutta Kirjola uskoo niitä tulevan pian enemmän.

Saako vanhaa mittaria vaihtaa uudeksi?

Asiakas voi vaihtaa vanhan mittarin uudeksi.  Jos mittarin haluaa vaihtaa, asiakas voi olla Carunan asiakaspalveluun yhteydessä verkkosivujen chatin kautta. Mittarinvaihdosta veloitetaan palvelumaksuhinnaston mukainen maksu.

Toistaiseksi saatavilla on vain kotitalouksiin soveltuvia mittareita. Virtamuuntajaliitäntäisten mittareiden saatavuudesta ja hinnoittelusta kerrotaan myöhemmin.

 

Lue lisää