Edessä muutto, talon rakentaminen, vai molemmat? Tee sähkösopimusasiat tässä järjestyksessä!

Artikkeli
Sähkösopimusasiat kerralla kuntoon
Talon rakentamisen ja muuton yhteydessä on monta tärkeää asiaa muistettavana. Listasimme sähköliittymään ja -sopimukseen liittyvät asiat, joihin helposti kompastuu kiireen keskellä.

Rakentaja - tilaa sähköliittymä jo suunnitteluvaiheessa

Jos olet rakentamassa taloa, kannattaa sähköliittymä tilata Carunalta hyvissä ajoin. Näin varmistat, että työmaalla on sähköt rakentamisen alkaessa. Sähköliittymän hankinta tarkoittaa, että ostat tietyllä sulakekoolla oikeuden liittyä jakeluverkkoon. Liittymismaksulla rakennamme sähköverkon tonttisi rajalle jakeluverkkoon liittymistä varten.

  1. Tee liittymätilaus heti asemapiirroksen valmistuttua tilauspolullamme, josta näet myös hinnat ja toimitusajat. Sen jälkeen päästään rakennushommiin ja sähköt saadaan tontille!
  2. Kun sähköliittymä on kunnossa, on sähkösopimuksen vuoro. Sähkösopimuksen tekemistä varten annamme sinulle uuden osoitteesi käyttöpaikkanumeron, jonka avulla valitsemasi sähkönmyyjä voi tehdä sopimuksen oikeaan kohteeseen. Joutuisan liittymän kytkennän ja sähkönsaannin edistämiseksi, tee sähkösopimus hyvissä ajoin käyttöpaikkanumeron saatuasi.

Kilpailuta ja tee uusi sähkösopimus ennen muuttoa

Sähkösopimus kannattaa tehdä viimeistään kaksi viikkoa ennen varsinaista muuttoa valitsemasi sähkönmyyjän kanssa. Voit vertailla sähkönmyyjien tarjoamia sähkösopimuksia Energiaviraston ylläpitämällä sivustolla sahkonhinta.fi.

Ilmoitathan sopimuksen teon yhteydessä sähkönmyyjälle tarkat osoitetiedot, myös rapun kirjain ja asunnon numero, jotta sopimus tulee oikeaan osoitteeseen. Saamme tiedon tekemästäsi sopimuksesta ja verkkopalvelusopimus muodostuu sen jälkeen Carunan kanssa automaattisesti.

Sähkösopimukset myyjäyhtiön kanssa voivat olla yhden tai kahden vuoden määräaikaisia tai toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia. Verkkopalvelusopimus Carunan kanssa on aina toistaiseksi voimassa oleva.

Sähkön kokonaishinta laskutetaan erillisillä laskuilla: myyjä laskuttaa myymänsä sähköenergian, ja Caruna laskuttaa sähkön siirron sekä sähköveron perustuen kulutettuun sähkön määrään. Tästä syystä usein luullaan sähköä veloitettavan tuplasti samalta ajanjaksolta.

Joiltakin sähkönmyyjiltä on mahdollista saada yhdistetty lasku sekä sähköenergiasta että sähkönjakelusta. Lisätietoa tästä saat sähkönmyyjältä.

Lue lisää