Elämänvirtaa haastaa mukaan auttamaan!

Uutinen
Elämänvirtaa haastaa mukaan auttamaan
Elämänvirtaa-kampanja käynnistyy Seinäjoella 29.12. Seinäjoen Peliveljet avaavat pelin valkoisissa pelipaidoissa, jotka yritetään Elämänvirtaa-kampanjan aikana saada takaisin punaisiksi, kun verenluovutus edistyy.

Tavoitteena on kasvattaa verenluovuttajien määrää Seinäjoen alueella ja valtakunnallisesti, sekä lisätä tietoisuutta verenluovutuksen tärkeydestä. Verenluovutustoiminta on vapaaehtoisten varassa. Verihiutaleet säilyvät käyttökelpoisina vain viisi päivää, joten luovuttajia tarvitaan joka arkipäivä. Lisäksi myös uusia luovuttajia tarvitaan jatkuvasti. 

Urheilun kautta tekemässä hyvää

Salibandy on mukaansatempaavaa ja yhteisöllistä toimintaa, jonka vaikutusalue on suuri – kerralla on mahdollista tavoittaa paljon ihmisiä. Caruna on myös Salibandyn MM2020-yhteistyökumppani.

Seinäjoen Peliveljien päävalmentaja Tommy Koposen mielestä on hienoa, että joukkue voi aktivoida auttamaan tärkeässä asiassa.

"Yhteinen tahtotilamme on kasvattaa verenluovuttajien määrää ja saada kaikki mukaan. Halusimme tehdä jotain poikkeuksellista ja annoimme punaisen pelipaitamme kampanjan näkyväksi mittariksi. Tulemme kampanjan aikana paitsi itse luovuttamaan verta, myös haastamaan eri tahoja mukaan – Mitä useammat henkilöt käyvät luovuttamassa verta, sitä nopeammin pelipaidan oikea väri palautuu takaisin", Tommy kertoo.

Kun 3 000 verenluovuttajaa on saavutettu, palautuu paidan väri takaisin punaiseksi

Kampanjan verenluovutusmääriä seurataan SPV:n kotiotteluissa pelipaidan värin vaihtumisen kautta. "Tällä huomiota herättävällä tavalla nostamme asian esiin ja saamme erityisesti fanit tietoisiksi veren luovuttamisen merkityksestä. Kun luovuttajien määrä kasvaa, väri paitoihin palautuu asteittain", tiivistää Tommy.

Vahvistetaan auttamisen ketjua

Kampanja on saanut inspiraationsa maailmalta, jossa huomiota herättävällä ja vahvasti osallistavalla keinolla on päästy hyviin tuloksiin.

Viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Anne Pirilä kertoo Carunan roolista: "Tämä aloite, #Elämänvirtaa-kampanja, vahvistaa Carunan sitoutumista sosiaalisiin hankkeisiin. Samalla tavalla kuin sähkö virtaa kaapeleissa ja johdoissa, elämää ylläpitävä veri virtaa suonissa. Jokainen meistä tarvitsee monenlaista virtaa. Mahdollistamme Veripalvelun ja punaisissa paidoissa pelaavan Seinäjoen Peliveljien Salibandyliigan edustusjoukkueen kanssa yhteisöllisen verenluovutuskampanjan. Toivomme, että #Elämänvirtaa vahvistaa auttamisen ketjua ja yhteistyöllä voidaan pelastaa ihmishenkiä".

Käy luovuttamassa verta

Kampanja-aikana 29.12.2019–29.2.2020 verenluovuttajien toivotaan käyvän joko Seinäjoen veripalvelutoimistossa tai missä tahansa verenluovutuspaikassa. Kaikki luovutuspaikat löytyvät Veripalvelun sivulta. Luovutus kirjautuu oikein, kun kampanjatunnus #Elämänvirtaa mainitaan verta luovuttaessa.

Kampanjan toteuttavat Seinäjoen Peliveljet, Veripalvelu ja Caruna. Toimimme kampanjan mahdollistajana. 

Lue lisää