Energiansäästöviikko on käynnissä - autamme asiakkaitamme tehostamaan omaa energiankäyttöään

Uutinen
Tällä viikolla kiinnitetään huomiota energiankäyttöön ja oman energiankulutuksen tehostamiseen. Kouluissa asia on esillä, lukuisat yritykset kertovat omista energiatehokkuustoimistaan ja jokainen meistä voi omalla toiminnallaan tehostaa omaa energiatehokkuuttaan.

Tokaluokkalaiset eri puolilla Suomea tutustuvat Hei, kaikki toimii -opetuspaketin avulla energiantuotantoon, energian järkevään käyttöön ja energian säästämiseen. Olemme omalla verkkoalueellamme lahjoittaneet kolmelle koululle näitä paketteja, joiden avulla sadat oppilaat voivat aiheeseen tutustua.

Asiakkaillemme tarjoamme vinkkejä ja apua eri tavoin ympäri vuoden

”Olemme yhtiönä myös sitoutuneet toimenpiteisiin, joiden avulla asiakkaamme voivat tehostaa omaa energiankäyttöään. Tällainen toimenpide voi olla, että ylipäänsä seurataan omaa energiankulutusta, vaihdetaan kodin laitteita energiatehokkaiksi ja käytetään niitä järkevästi sekä etsitään aktiivisesti tietoa energiatehokkaammasta arjesta”, Carunan HSE-päällikkö ja energiatehokkuussopimuksen vastuuhenkilö Piia Häkkinen kertoo.

Energia-asioissa asiakkaitamme palvelee Caruna+, jossa on mahdollisuus seurata sähkönkulutusta jopa tunnin tarkkuudella niin mobiilisovelluksessa kuin tietokoneella.

Caruna Plussassa asiakkaamme voi asettaa sähkönkulutukselleen omia huomiorajoja ja tilata automaattiset hälytykset, jotka kertovat, kun kodin sähkökulutus on jostain syystä lähtenyt nousuun.

Virtane-palvelumme kertoo uusiutuvan energian mahdollisuuksista niin aurinkosähkön kuin sähköautoilunkin osalta. Hyviä energiansäästövinkkejä päivittäiseen elämiseen voi katsastaa https://www.caruna.fi/palvelut/omat-sahkoasiat/saastovinkit.

Tehostamme myös omaa energiatehokkuuttamme monin tavoin

Omia energiatehokkuustoimiamme edistämme olemalla mukana Elinkeinoelämän Energiapalveluiden energiatehokkuussopimuksessa. Olemme sitoutuneet vähentämään omia, suhteellisia sähkönjakeluhäviöitämme vähintään kuusi prosenttia vuoden 2015 häviöistä sopimuskauden aikana eli vuosina 2017-2025. Tähän tavoitteeseen pyrimme muun muassa investointiohjelmamme avulla. Käytännössä tämä tarkoittaa sähköverkon mitoittamista juuri sopivaksi, ja vaikkapa aiempaa energiatehokkaampien muuntajien käyttöä.

Lue lisää