Hatunnosto työturvallisuudesta Carunan verkkoalueen kunnille

Mediatiedote
Turvallisuus on Carunalla joukkuelaji. Emme tyydy siihen, että täytämme lain kirjaimen, vaan haluamme tehdä enemmän. Siispä olemme turvallisuuskouluttaneet viimeisen puolentoistavuoden aikana verkkoalueemme 51 kunnassa lähes 700 kunnan ja heidän yhteistyökumppaneidensa työntekijää.

Käytännönläheisessä koulutuksessa ei-sähköalan ammattilaiset ovat saaneet opastusta sähkötyö-, työ-, liikenne- ja ympäristöturvallisuudessa. Koulutuksessa ovat käyneet niin kaivuumontuissa kuin työnjohdossakin työskentelevät eli kaikki, jotka toimivat kaupungin hankkeissa kaupungin alueilla.

- Turvallinen toiminta sähköverkon läheisyydessä on yhteinen asiamme ja turvallisuustason nosto kannattaa aina. Kuntien turvallisuuskoulutuksilla varmistamme, että sähköturvallisuuteen vaikuttavat riskitekijät tunnistetaan ja otetaan työskentelyssä huomioon. Näin vältämme henkilövahingot ja vaaratilanteiden aiheuttamat sähkönjakelun häiriöt, Carunan toimitusjohtaja Tomi Yli-Kyyny kertoo. 

Palkitsemme Hyvinkään, Kaarinan ja Raision kunnat erittäin hyvästä asenteesta turvallisuuden kehittämiseen 

Tavoitteenamme on, että jokainen työntekijä pääsee illalla ehjänä kotiin perheensä luokse. Tämä onnistuu vain yhdessä ja oikealla asenteella. Ilmainen koulutuksemme tähtää tähän tavoitteeseen. Koulutuksen sisältö on räätälöity mahdollisimman monipuoliseksi ja käytännönläheiseksi, ja se on toteutettu yhteistyössä PeiliPinta Consulting Oy kanssa.

Palkittavien kuntien koulutuksiin osallistuneet osoittivat erinomaista asennetta turvallisuuteen, ja he edustivat laajasti eri tehtäviä. Heillä oli paljon arvokasta käytännön osaamista ja kokemuksia, joita jaettiin keskusteluissa. 

- Kuntien panostus työturvallisuuteen on tehnyt meihin vaikutuksen. Koulutukseen käytetyt kymmenet tunnit osoittavat, että työntekijöiden turvallisuutta pidetään kunnissa tärkeänä ja siihen suhtaudutaan vakavasti. Kaikki mukana olleet kunnat voivat olla ylpeitä, Carunan avainasiakaspäälliköt Petri Parviainen ja Jussi Rönkkö kiteyttävät.

 

Kuvassa vasemmalta oikealle: Jyrki Haapasaari (tekninen johtaja, Kaarina), Mikko Kunttu (kaupungininsinööri, Raisio), Jussi Rönkkö (avainasiakaspäällikkö, Caruna), Kari Vessonen (asiakkuuspäällikkö, Caruna), Tomi Yli-Kyyny (toimitusjohtaja, Caruna), Anssi Juntunen (sähköinsinööri, Hyvinkää), Mikko Kivistö (verkostoinsinööri, Hyvinkään Lämpövoima Oy) ja Petri Parviaianen (avainasiakaspäällikkö, Caruna).

Tutustu Carunan turvallisuustoimintaan tästä.

 Jyrki Haapasaari (tekninen johtaja, Kaarina), Mikko Kunttu (kaupungininsinööri, Raisio), Jussi Rönkkö (avainasiakaspäällikkö, Caruna), Kari Vessonen (asiakkuuspäällikkö, Caruna), Tomi Yli-Kyyny (toimitusjohtaja, Caruna), Anssi Juntunen (sähköinsinööri, Hyvinkää), Mikko Kivistö (verkostoinsinööri, Hyvinkään Lämpövoima Oy) ja Petri Parviaianen (avainasiakaspäällikkö, Caruna).

Lue lisää