Helikopteri tarkastaa sähkölinjoja Salossa ja läntisellä Uudellamaalla maanantaina

Häiriötiedote 08.02.2022 klo 13:22
Viikonlopun runsas lumisade aiheutti pitkäkestoisia vikoja verkkoalueellamme erityisesti Salon seudulla ja läntisellä Uudellamaalla. Tänään maanantaina jatketaan sähkölinjojen tarkastusta helikoptereilla, jotta ongelmalliset paikat saadaan mahdollisimman nopeasti selville ja loputkin viat päästään korjaamaan.

Helikopteri pääsi jo sunnuntaina tutkimaan sähkölinjoja. Sähkölinjoille on kaatunut puita ja pudonnut oksia. Joitakin sähköpylväitä on kaatunut ja sähköjohtoja on pudonnut maahan. Kopteritarkastukset tehdään päivän valoisana aikana. Suosittelemme, että eläintiloilla eläimet pidetään sisätiloissa. 

Puiden poisto sähkölinjoilta on ammattilaisten työtä, joten niitä ei saa omatoimisesti mennä poistamaan. Korjaustöitä tekevien asentajien työturvallisuuden varmistaminen on ensisijaisen tärkeää, joten otamme huomioon niin sääolosuhteet kuin sähkölinjoille kaatuneiden puiden aiheuttamat tilanteet sekä saariston osalta meriolosuhteet. 

Tästä kuvasta näet tarkastettavan alueen:

Sähkökatkosta maksettavat korvaukset

Pitkittyneestä sähkökatkosta maksetaan vakiokorvaus automaattisesti. Lisätietoa korvauskäytännöistä löydät nettisivuiltamme.

Helikopteritarkastusten alueet Salossa ja läntisellä Uudellamaalla

Tarkista tilanne ensin häiriökartalta

Keskijänniteverkon vikatiedot näkyvät Carunan häiriökartalla, joka päivittyy muutaman minuutin välein. Tarkista siis tilanne ensin häiriökartalta.

Chat palvelee nopeasti

Asiakkaidemme kannattaa ottaa yhteyttä ensisijaisesti häiriökartan chat-palvelun kautta, joka palvelee nopeasti.

Jos kyseessä on erittäin kiireellinen asia eikä vika näy häiriökartalla, soita meille. Otamme vikailmoituksia vastaan vuorokauden ympäri numerossa 0800 195 011.

Tilaa tekstiviesti sähkökatkoista

Käytettävissäsi on maksuton tekstiviestipalvelu, jonka kautta saat tiedot sähkökatkoista nopeasti. Tilaa sähkövahti itsellesi Caruna Plussan nettipalvelussa.

Voit ladata Caruna+ sovelluksen AppStoresta tai Google Play -kaupasta

Sähköverkon häiriökartta
Caruna sähkövahti
Caruna Plus -itsepalvelu

Lue lisää