Helmikuun aikana Salossa Kiskon ja Vaskion alueilla sahataan puustoa helikopterista roikkuvan sahan avulla

Mediatiedote
Helikopterisahausten avulla poistetaan liian lähelle sähköjohtoa kaartuneiden puiden oksia. Oksat ovat painuneet, koska niille on kertynyt runsaasti lunta viime päivien lumisateiden seurauksena. Sahaustyö aloitetaan sään salliessa 8.2. ja valmistuu viikon 11 loppuun mennessä. Sahausta tekevään helikopteriin on pidettävä vähintään 90 metrin turvaetäisyys.

”Helikopteriraivauksia tehdään helikopteritarkastuksissa havaittujen tykkylumesta taipuneiden oksien ja puiden latvojen poistamiseksi, jotta vähennetään seuraavien lumisateiden aiheuttamia häiriöitä”, projektipäällikkö Petri Kaerla toteaa.

Puiden poisto sähkölinjoilta on ammattilaisten työtä, joten niitä ei saa omatoimisesti mennä poistamaan. Korjaustöitä tekevien asentajien työturvallisuuden varmistaminen on ensisijaisen tärkeää, joten verkon korjaustöissä otetaan huomioon sääolosuhteet.

Jos sahausta ei voida suorittaa helikopterilla, tehdään raivaus myöhemmin toisella tavalla. Esimerkiksi ilmajohtolinjan alapuolella sijaitseva kasvusto poistetaan maasta käsin. 

”Sahauksesta syntyneet oksat, risut ja muut tähteet ovat kiinteistönomistajan omaisuutta. Piha-alueilla ja yleisillä paikoilla, kuten puistoissa, raivaustähteet kootaan siisteihin kasoihin. Muilla alueilla ne jäävät maastoon maanomistajan hyödynnettäväksi. Emme jätä raivattua kasvustoa teille, poluille, pelloille, ojiin tai niiden pientareille, aitojen päälle tai puihin roikkumaan”, Kaerla kertoo. 

Helikopterin lisäksi työkohteiden läheisyydessä ja mahdollisesti asukkaiden tonteilla voi liikkua sähköasentajia, jotka pitävät huolen turvallisuudesta ja tarvittaessa siistivät sahaustähteitä. Tarvittaessa sähköasentajat osallistuvat myös sähkölinjojen korjauksiin.

Katso kartalta alueet, joissa helikopterimme on töissä:

Helikopterisahauksen alueet Salon Kiskossa ja Vaskiossa
Pidä helikopteriin vähintään 90 metrin varoetäisyys

Turvallisuuden vuoksi helikopteriin on hyvä pitää työn aikana vähintään 90 metrin etäisyys.

Myös miehittämättömien ilma-alusten tai lennokkien käyttö työkohteen läheisyydessä on ehdottomasti kielletty. 

Helikopterisahauksesta voi aiheutua lähialueelle lyhytaikaista meluhaittaa. 

Kysymyksiä ja vastauksia helikopterisahauksesta

Verkkosivullamme voit tutustua helikopterisahauksesta kysyttyihin kysymyksiin ja vastauksiin.

Lue lisää