Ilmajoki, Kirkkonummi ja Kuusamo palkitaan Carunan kuntien työturvallisuuspalkinnolla 2021

Mediatiedote
Palkitsemme työturvallisuudesta Ilmajoen kunnan, Kirkkonummen kunnan ja Kuusamon kaupungin. Palkinto annetaan Carunan verkkoalueella toimivalle kunnalle tai kaupungille, joka on aktiivisesti tilannut kaapelinäyttöjä työmailleen ja näin välttynyt kaapelivaurioilta.

Työturvallisuuspalkinnolla kiitämme kuntia aktiivisesta kaapelinäytön hyödyntämisestä sekä kaapelivaurioiden vähenemisestä kaapelinäytön avulla.

"Kaapelinäyttö on tärkeä, kun halutaan välttää onnettomuuksia työmailla. Ilmajoella, Kirkkonummella ja Kuusamossa on parannettu työturvallisia toimintamalleja sekä työntekijöiden työturvallisuutta merkittävästi", Carunan avainasiakaspäälliköt Petri Parviainen ja Markus Talka kiittävät.

"Yhä useammassa kunnassa kaapelinäyttö on osa prosessia, mutta enemmänkin niitä saisi tilata", Carunan turvallisuuspäällikkö Arsi Näkki korostaa.

Carunan kuntien työturvallisuuspalkinto 2021

Kaapelivauriot ovat valitettavan yleisiä työmailla

Kaapelivaurioita tapahtuu työmailla edelleen liian usein. Eniten vaurioita aiheuttaa kaivinkone, jonka kauha katkaisee kaapelin, koska aluetta ei ole tarkastettu mahdollisten maanalaisten kaapeleiden varalta.

Kaapelinäyttö on ilmainen eli rahasta sen tilaaminen ei voi jäädä kiinni. Välinpitämättömyys, tietämättömyys ja varsinkin huono suunnittelu näyttelevät suurta osaa. 

"Hyvin suunniteltu työmaa on aina turvallisempi työmaa. Ei viitsitä ottaa selvää, koska aikataulu tai pomo painaa päälle. Juuri silloin pitäisi pysähtyä", Näkki painottaa.

"Turvallisten työolojen takaaminen on ykkösjuttu, mutta kaapelivauriot lisäävät myös kaikkien osapuolten kustannuksia."

Järjestämme lisäkoulutusta työturvallisuuden ja laadun parantamiseksi

Carunalla on pohdittu, miten kaapelinäytön tärkeyttä ja merkitystä voidaan parantaa. Jotta kaapelivauriot vähenevät, järjestämme halukkaille kunnille lisää koulutusta asian tiimoilta. 

"Koulutuksen tähtäin on työn laadun parantamisessa. Tuemme erittäin mielellämme kuntia ja siksi järjestämme kiinnostuneille ilmaisen koulutuksen. Loppujen lopuksi on tärkeintä, että jokainen pääsee työpäivän jälkeen terveenä kotiin rakkaittensa luokse", Carunan avainasiakaspäälliköt Parviainen ja Talka sanovat.

Kenelle koulutus on tarkoitettu?

Koulutukseen voi osallistua kunnan oma henkilöstö, joka työskentelee työmailla, sekä kunnan alueella toimivat maanrakentajat. Kerromme koulutuksista lisää avainasiakasuutisisissamme.

Tutustu Carunan Tiedä ennen kuin toimit -verkkosivuun, josta löydät ohjeet turvalliseen työskentelyyn sähköverkon läheisyydessä.

Lue lisää