”Kesätyö oli mahtava ja ainutlaatuinen kokemus”

Blogi
Me, Annika, Aatu ja Jimi, saimme kunnian olla osana Alavuden kaupungin some-tiimiä tuottamalla sisältöä kaupungin sosiaalisen median alustoille niin ilmastotoimista kuin kulttuuristakin. Olimme Alavuden kaupungin Kulttuuripalveluilla kesätöissä, ja tehtävämme oli tuoda Alavuden kulttuurikohteita, kuten patsaita ja museoita, tutummiksi paikallisille vinkkaamalla ja kertomalla niistä sosiaalisessa mediassa. Kesätyömme oli Carunan sponsoroima, ja olimme mukana #duunienergiaa -kampanjassa. Toimimme siis lisäksi ilmastolähettiläinä kaupungissamme. Kulttuurikohteista somettaminen ja ilmastolähettiläänä toimiminen oli helppo yhdistää, joten kesätyömme kävi kuin itsestään ja aika lensi kuin siivillä!
Alavuden some-tiimin kesätyöntekijät 2021 Annika, Aatu ja Jimi

Meidän ilmastosometuksemme koostui omista ympäristövinkeistämme, joita olivat kierrätys, pyöräily ja lähiruuan suosiminen. Nämä asiat ovat sellaisia, joita mietimme itsekin päivittäin, joten niistä somettaminen oli mukavaa ja luontevaa. Helpointa työssämme oli Alavudella kiertely ja sisällön kuvaaminen. Vaikeammaksi koimme postauksien tekemisen, sillä niihin liittyi teknisiä ongelmia, ja oli jännittävää postailla kaupungin viralliselle sivulle. Olimme kuitenkin tyytyväisiä luomaamme sisältöön. 

Artisti Sara Siipola esiintymässä Puistofestejen lavalla.
Artisti Sara Siipola esiintymässä Puistofesteillä.

Duunienergiaa-kampanjan kesätyöntekijät pääsivät tekemään ympäri Suomen paljon siistejä juttuja. Mekin pääsimme järjestämään ihan oikeaa konserttia, Puistofestiä! Saimme itse valita konsertissa esiintyvät artistit, eli mahtavat Sara Siipolan ja Ollien, tapahtuman ajankohdan ja pääsimme myös itse tekemään tapahtumaan mainokset, joita levitimme ympäri kaupunkia. Konsertin järjestäminen oli todella jännittävää, mutta myös haastavaa, sillä esiintyjien ”buukkaaminen” ja tapahtumaan liittyvät viralliset luvat olivat hieman hepreaa. Selvisimme kuitenkin aika kivasti ja saimme apua pomoltamme Anulta.  

Toteutimme tapahtuman yhteistyössä Alavuden Nuorisopalveluiden kanssa, jotka järjestivät tapahtumaan erilaista tekemistä: esimerkiksi sup-lautailua, joka oli ehkä paras idea ikinä! Tapahtuma veti hyvin yleisöä, ja kaunis auringonlasku teki illasta tunnelmallisen ja kauniin.  

Tallaisen konserttitapahtuman järjestäminen, ja koko kesätyö muutenkin, oli kyllä todella mahtava ja ainutlaatuinen kokemus, ja tulevia työpaikkoja hakiessa ulkoilmakonsertin järjestäminen on varmasti aika kova juttu.

Kiitos siis Carunalle, ilman heitä emme olisi päässeet näin siistiin työhön! 

Terveisin

Annika, Aatu & Jimi, vuoden 2021 Alavuden kaupungin Duunienergiaa-kesätyöntekijät

Kesätöitä nuorille yhdessä kuntien kanssa

Haluamme #Duunienergiaa-kampanjalla mahdollistaa paremmat työllistymisnäkymät nuorille. Kesän aikana autamme kuntia palkkaamaan nuoria kesätöihin eri puolilla Suomea. Vuoden 2021 Duunienergiaa-kampanjassa nuorten työllistämisen lisäksi keskitytään ilmastoon. Haluamme edistää kuntien kiinnostusta ilmastoasioihin ja nostaa esiin kuntalaisten omia ilmastotekoja. Osana Duunienergiaa-kampanjaa nuoret jakavat tietoa ilmastoteoista kuntien sosiaalisen median kanavilla.

Lue lisää