Kutsu Carunan ja Enersensen mediatilaisuuteen 12.5.2021: Sähkökatkoille kyytiä – digitaalinen ratkaisu varoittaa etukäteen sähköverkkoa uhkaavista vaaratilanteista

Mediatiedote
Naantalin Rymättylässä kaatui alkuvuodesta Carunan voimajohdon pylväitä suuren lumikuorman seurauksena, mutta onneksi siitä ei koitunut henkilövahinkoja. Kuukausia kestänyt vaativa korjausurakka on edennyt aikataulussa ja keskiviikkona 12.5. nostetaan uuden voimajohdon korkeimmat pylväät, korkein niistä 50 metriä.

Onnettomuus oli poikkeuksellinen, mutta siitä on otettu Carunassa oppia. Vastaavat vahingot voidaan jatkossa estää antureilla, jotka hälyttävät lumen ja jään muodostumisesta johtimiin. Antureiden avulla voidaan torjua asiakkaille aiheutuvia sähkökatkoja samalla kun ne edesauttavat merkittävästi sähköverkon korjaus- ja kunnossapitotarvetta. Tällaiset anturit asennetaan myös Rymättylän voimajohtoon.

Tervetuloa kuulemaan uudentyyppisestä digitalisaation hyödyntämisestä sähköverkossa Rymättylään keskiviikkona 12.5. klo 8.45. Tapaaminen on osoitteessa Tanilantie 224, 21130 Naantali (Tanilantien telakka).

Digitaalista ratkaisua ja Rymättylän onnettomuudesta saatuja oppeja esittelee Carunan sähköverkkojohtaja Kosti Rautiainen. Paikalla on myös voimajohdon uusimisesta vastaavan Enersensen voimajohtokunnossapidon yksikön päällikkö Jaakko Marttila. Medialla on mahdollisuus seurata ja kuvata massiivisten pylväiden pystytystä paikan päällä. Nostotyö alkaa klo 9.00. 

Koska työmaalla noudatetaan tarkkoja turvallisuusohjeita, varaamme osallistujille turvakypärät ja huomioliivit.

Tarjolla on myös aamukahvit ja pientä suolaista. 

Lämpimästi tervetuloa!

 

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:

Anne Pirilä

viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja, Caruna

puh. 050 550 9480, s-posti: anne.pirila@caruna.fi

Lue lisää