Lokakuun ensimmäisellä viikolla Caruna kartoittaa yöaikaan sähköverkon kuntoa eri puolilla Espoota

Mediatiedote
Lokakuun ensimmäisellä viikolla, alkaen maanantaista 4.10., voi eri puolilla Espoota nähdä Carunan logolla varustetun auton, joka liikkuu öiseen aikaan. Autossa on mukana laite, joka tutkii Carunan pienjännitteistä sähköverkkoa ja ilmoittaa, jos verkossa havaitaan vika. Vastaavanlaisia tutkimuksia on jo aiemmin tehty muun muassa Yhdysvalloissa, Kanadassa ja eri puolilla Eurooppaa. Nyt tätä tekniikkaa testataan ensi kertaa Suomessa.

Auton voi nähdä öisin, noin klo 23-05 välillä, liikkuvan viidellä eri alueella Espoossa. Ensimmäiseksi tutkitaan Leppävaara-Perkkaa, tämän jälkeen Näkinkylä-Blominmäki-Mikkelä, sitten Otaniemi-Tapiola, neljäs alue on Eestinmalmi-Eestinlaakso ja viimeisenä Karakallio.

Autoon sijoitettu laite tunnistaa sähkökentät, joiden perusteella havaitaan, onko sähköverkossa vikoja. Mahdolliset vikapaikat merkitään maastoon ja Caruna selvittää vian aiheuttajan. Tutkimustuloksia voidaan hyödyntää myös verkon kunnostusohjelman laadinnassa ja verkon energiatehokkuuden parantamisessa.

Lue lisää