Maailman kaunein kaapeliväylä #keto nousee Lohjalle

Mediatiedote
Lohjalaisten ja matkailijoiden iloksi Lohjan keskustan tuntumaan nousee tulevana kesänä näyttävä kukkaketo, jonka on suunnitellut maisemasuunnittelija Eva Wuite. Kukkaketo rakennetaan paikkaan, johon sähköverkkoa on siirretty maan alle säältä suojaan.

- Sähköverkkoa siirretään maan alle, jotta arki rullaa keskeytyksettä ja sähköt eivät katkea vaikkapa sen takia, että puu kaatuu voimalinjalle, kertoo Carunan asiakkuusjohtaja Katriina Kalavainen.

Ajatus kukkakedon istuttamisesta syntyi Carunalla puolivahingossa.

- Ajateltiin että kun maa joka tapauksessa myllätään, miksei istutettaisi paikalle jotain, mikä on hyväksi luonnolle ja iloksi ihmisille. Kun sähköverkko on maan alla, vapautuu maata virkistys- ja hyötykäyttöön, jatkaa Katriina Kalavainen.

- Lohjalla järjestetään asuntomessut kesällä 2021. Messualueen lähellä sijaitseva kukkaketo tuo iloa lohjalaisille ja Lohjalla vieraileville jo tänä vuonna, ja seuraavana kesänä se ilahduttaa myös asuntomessujen kävijöitä. Kukkakedon halki kulkee polku, jonka varrella voi käydä ikuistamassa kukkaloistoa vaikkapa omaan hääkuvaan. Kukkaketo sijaitsee Tytyrin ABCn vieressä, Karstuntien varrella olevalla peltoaukealla, kertoo Lohjan kaupungin markkinointipäällikkkö Evita Malm.

 

#keto tulee sijaitsemaan Tytyrin ABCn vieressä, Karstuntien varrella olevalla peltoaukealla.

Kukkakedolla sijaitsee hotellikylä mehiläisille ja muille pölyttäjähyönteisille

Mehiläishotelleihin riittää pörriäisasiakkaita, sillä sukupuutto uhkaa jopa 40 % pölyttäjähyönteisistä. Viljelykasveista taas kuitenkin 75 % tarvitsee pölytystä. Siksi hotellin rakentaminen omaankin pihaan on hyvä idea marjasadon kannalta.

Haasteen maailman kauneimmasta kaapeliväylästä otti vastaan maisemasuunnittelija Eva Wuite.

- Kaikkea muuta onkin tullut tehtyä paitsi kaapeliväyliä, Wuite naurahtaa.

- Tehtävä on mielenkiintoinen, mutta haastava. Isolta alueelta poistetaan kannot juurineen, tilalle tuodaan 30 cm paksulti hiekkamulta-seosta, siemenet istutetaan ja kastellaan. Tämä ammatti on siitä mielenkiintoinen, että parhaansa voi tehdä, mutta luontoäiti hoitaa aina suurimman työn, eli nyt pidetäänkin sormet ja varpaat ristissä. Mikäli kaikki sujuu hyvin, meillä on kesällä satoja tuhansia kukkia kedolla, Eva Wuite sanoo.

Lohjan kaupunki toivottaa kukkakedon tervetulleeksi piristämään maisemaa. Huippunsa yleisömäärä saavuttanee vuonna 2021, jolloin Lohja isännöi Asuntomessuja. 

Lisätiedot: Carunan asiakkuusjohtaja Katriina Kalavainen, p. 050 525 0552

Lohjan kaupungin markkinointipäällikkö Evita Malm p. 044 3744303

#keto

Lue lisää