Millaista oli tulla töihin Carunalle?

Artikkeli 06.10.2021 klo 09:27
Palkkaamme jatkuvasti uusia asiantuntijoita ja oman alansa huippuammattilaisia, joilta saamme uusia näkemyksiä toimintaamme. Osa tuntee energia-alan kuin omat taskunsa, osa tulee alan ulkopuolelta. Kysyimme uusilta osaajiltamme, millaista oli tulla töihin sähköverkkoyhtiöön.

Veera Villikari, viestintäassistentti

Millainen tausta sinulla on? 

Olen aiemmin työskennellyt valtiolla ja Carunan asiakaspalvelussa kesätyöntekijänä. Valmistun pian valtiotieteiden maisteriksi. 

Miten tuttu energia-ala oli sinulle ennen tuloasi Carunaan?  

Ennen kuin tulin töihin Carunaan, minulla ei ollut mitään tietoa sähkönsiirrosta. Kun aloitin asiakaspalvelussa, sain kollegaltani loistavan sähkönsiirto for dummies -perehdytyksen. Itse työssä piti opetella sulakekokoja ja liittymäkokoja, joista en aiemmin tiennyt mitään. Selvittämällä asiat vähitellen oppi! 

Mikä sinut yllätti Carunassa? 

Kesätyöntekijänä yllätyin siitä, miten paljon kesätyöntekijöiden eteen nähtiin vaivaa. Meillä oli pitsapäiviä ja mölkkyturnauksia. Kesätyöntekijöillä oli yhteisiä perehdytystapaamisia, joissa tutustui niihinkin, joita ei muuten arjessa tavannut.  

Millainen meininki täällä on? 

Carunalla on tosi hyvä meininki. Täällä on töissä keskenään hyvin erilaisia ihmisiä, ja elämäntilanteet vaihtelevat. Asiakaspalvelussa työ oli sosiaalista, ja siellä oli käynnissä jatkuva hyväntahtoinen suunsoitto, mikä oli hauskaa. 

Mitä työ sinulla antaa?  

Olen oppinut hirveästi ja saanut kasvavasti vastuuta. Olen tutustunut ihmisiin ja Suomen eri kuntiin. Vaikka asiakaspalvelussa oli kivaa, pidän nykyisestä työstäni viestinnässä. Siellä pystyn vaikuttamaan työnkuvaani aiempaa enemmän. Uuden aloittaminen, oppiminen ja suunnittelu antavat onnistumisen kokemuksia.

Lauri Latosaari, avainasiakaspäällikkö

Millainen tausta sinulla on? 

Olen aina tehnyt myyntityötä. Olin ABB:llä yhdeksän vuotta, ja Carunalle tulin SLO:n sähkötukusta, jossa olin avainasiakaspäällikkönä. SLO:ssa hoidin kaikki isojen sähköurakoitsijoiden sopimukset ja muut myyntiin liittyvät asiat. Vaikka titteli on sama, työnkuva on erilainen. 

Miten tuttu energia-ala oli sinulle ennen tuloasi Carunaan?  

Olen koulutukseltani sähkövoimatekniikan insinööri, joten Caruna, energia-ala ja sähkö elementtinä olivat tuttuja. Sähköverkko ei kuitenkaan ole liittynyt työhöni aiemmin, ja olen Carunalla joutunut opettelemaan paljon uutta. 

Mikä sinut yllätti Carunassa? 

Yrityskuva Carunasta ennen tänne tuloani oli neutraali, mutta olen yllättynyt positiivisesti. Etenkin asiakkaiden hyvä suhtautuminen on yllättänyt. Tapaan työssäni enimmäkseen isoja yritysasiakkaita, ja yhteistyö on aina onnistunut hyvin. Yhtäkään negatiivista asiakasta ei ole vielä tullut vastaan, korkeintaan olen saanut kuulla leikkimielistä naljailua.  

Millainen meininki täällä on? 

Erittäin hyvä meininki! Olen todella tyytyväinen täällä. Carunalla yhdessä tekemisen meininki on kova ja henkilöstöön suhtaudutaan positiivisesti. Ilmapiiri on avoin ja rehellinen.  

Mitä työ sinulla antaa?  

Minulla on tunne, että teen tärkeää ja aidosti hyödyllistä työtä. Eniten jes-fiilistä saan siitä, kun asiakkaalta tulee hyvä palaute tai jokin projekti valmistuu onnistuneesti. Lisäksi meillä on todella mukava yhdeksänhenkinen tiimi.

Martina Holmström, verkkopalveluasiantuntija 

Millainen tausta sinulla on? 

Olen ollut koko elämäni ravintola- ja tapahtuma-alalla. Kaksi vuotta sitten aloitin työt Baronalla Espanjassa, ja siellä päädyin Carunan asiakaspalveluun. Sieltä siirryin vikapalveluun, josta vaihdoin tekniseen asiakaspalveluun. Huhtikuussa 2021 siirryin suoraan Carunan palvelukseen muuttaessani takaisin Suomeen. 

Miten tuttu energia-ala oli sinulle ennen tuloasi Carunaan? 

En tiennyt energia-alasta mitään! Olen asunut aina Helsingissä, joten Carunakaan ei ollut tuttu. Espanjassa sähköasiat taas hoituvat aivan eri tavalla. Tietotasoni oli se, että sähkö tulee pistorasiasta ja jos ei tule, niin ehkä on lasku maksamatta. Carunalla opin, ettei asia olekaan niin yksinkertainen.  

Mikä sinut yllätti Carunassa? 

Yllättävän paljon sähköasioista löytyy kaikenlaisia nyansseja etenkin tällä teknisellä puolella. Jokainen päivä on kuin koulupäivä, jatkuvasti opin uutta.  

Yllättävän paljon asiakkaat myös syyllistävät Carunaa asioista, jotka eivät ole meistä kiinni. Yritän silti omalta osaltani aina antaa positiivisen kokemuksen asiakkaille.  

Millainen meininki täällä on? 

Täällä on aivan mahtavaa porukkaa, ja ihmiset auttavat toisiaan. Töihin on aina kiva tulla, vaikka päivät ovat välillä haastavia. Ei ole kaduttanut, että tulin tänne töihin. 

Aloitin korona-aikana, joten en vielä tunne kaikkia. Kohtaamiset ovat kuitenkin olleet positiivisia. Haluaisin päästä tutustumaan ihmisiin yli osastorajojen ja nähdä sen Caruna-hengen, josta olen kuullut puhuttavan.   

Mitä työ sinulle antaa? 

Haasteita ja erilaisia kohtaamisia eri kanavissa. On paljon tapauksia, joissa olen asiakkaan kanssa yhtä pihalla siitä, mitä pitää tehdä. Haastan itseäni siinä, että saan ratkaisun löydettyä tavalla tai toisella. Välillä täytyy olla Sherlock Holmes ja etsiä vihjeitä suurennuslasin kanssa.  

Anna Suvanto, verkkotietojärjestelmän asiantuntija 

Millainen tausta sinulla on? 

Olen taustaltani sähkötekniikan diplomi-insinööri, ja tein diplomityöni Keravan Energialle. Työskentelin siellä useamman vuoden, kunnes siirryin tänä vuonna Carunalle.   

Olin edellisessä työpaikassani Trimblen pääkäyttäjä, ja Carunalla olen verkkotietojärjestelmän asiantuntija Trimble-tuessa.  Työnkuva pysyi siis samankaltaisena. 

Miten tuttu energia-ala oli sinulle ennen tuloasi Carunaan? 

Energia-ala on hyvin tuttu aiemmista työpaikoista. Caruna on tietenkin isompi toimija. Täällä toiminta on laajempaa ja syvällisempää kuin pienemmässä yhtiössä, vaikka periaatteessa liiketoiminta on samanlaista. 

Mikä sinut yllätti Carunassa? 

Carunalla uudet työntekijät perehdytetään hyvin. Täällä on verkkokursseja ja kaikenlaista opastusta. Esimieheni varasi heti aloitettuani minulle tutustumispalavereja muiden tiimien esimiesten kanssa, joten pääsin saman tien tapaamaan kollegoita. Perehdytys on valmis paketti, ja uusi työntekijä pääsee heti mukaan toimintaan.  

Millainen meininki täällä on? 

Meillä on tiimin kanssa joka päivä Teams-palaveri, johon jokainen saa osallistua, jos ehtii. Siellä pulistaan sekä työasioita että muita asioita, mikä lisää tiimihenkeä.  

Tiimi tukee myös työtehtävissä. Ihmiset auttavat toisiaan, ja aina voi kysyä, miten muut ajattelevat asioista. Carunalla on hyvä meininki! 

Mitä työ sinulle antaa? 

Työssäni opin jatkuvasti uutta. Carunalla järjestelmien välillä on paljon integraatiota, ja eri järjestelmät kommunikoivat keskenään. Pääsen siis kehittämään myös omaa järjestelmäosaamistani! 

Lue lisää