Millaista on yhdistää työ ja opiskelu Carunalla?

Artikkeli
Carunalla kannustetaan työntekijöitä kouluttautumaan, ja henkilöstölle järjestetään jatkuvasti mahdollisuuksia kehittymiseen. Miten kokonaisen tutkinnon suorittaminen onnistuu työnteon ohella?

Carunan People & Culture –tiimin Iris Åkerlundin mukaan HR kannustaa esihenkilöä ja työntekijää sopimaan säännöt niin, että työn määrä, suoritustyyli ja työnteon ajankohta sopii kaikille osapuolille.  

“Haluamme pitää huolta ihmisten hyvinvoinnista. Siksi painotamme, että opinnot ovat etusijalla, eikä töitä saa tehdä liikaa”, Åkerlund sanoo.  

Caruna tuki opintoja alusta asti

Verkkopalveluasiantuntija Anne Piiparinen opiskeli ylemmän AMK-tutkinnon töiden ohessa aineenaan Palveluliiketoiminnan kehittäminen ja johtaminen. Miten opiskelu sujui?

 “Caruna tuki opintoja alusta asti. Sovimme esihenkilön kanssa, että ilmoitan koulupäivät etukäteen ja pidän ne pois joko saldoina tai lomana. Vaikka esihenkilö vaihtui matkalla, pidettiin sopimuksesta kiinni”, Piiparinen sanoo.  

Piiparinen teki Carunalle myös opinnäytetyön, josta hyötyy koko organisaatio.  

 “Opinnäytetyön tekeminen korona-aikana oli rankkaa, mutta opintojen tekeminen etänä antoi myös joustoa. Opintojen suorittaminen tapahtui omaan tahtiin, mutta välillä oli ikävä lähiopetusta, opiskelijakollegoita ja avointa keskustelua.”

Töiden muuttuminen etätöiksi antoi jokaiseen päivään pari extratuntia, kun aikaa ei kulunut työmatkoihin. Etenivätkö opinnot aikataulussa?

“Oli omasta asenteesta kiinni, miten opinnot sujuivat. Alusta asti päätin, että työt palautetaan ajallaan. Se päätös piti, ja valmistuin suunnitelman mukaan. Monella ryhmästä on edelleen opinnot kesken, ja he hakevat parhaillaan jatkoaikaa”, Piiparinen sanoo.

Asiakkuuspäällikkö Tommi Pyhähuhta opiskelee yliopistossa Aalto Executive MBA –tutkintoa, joka kestää kaksi vuotta.  

“Opiskelulle on nyt aikaa, kun lapset ovat lentäneet pesästä. Oma aktiivisuus ja sitoutuminen sekä perheen ja työnantajan tuki auttavat. Suurin työ tehdään kuitenkin omalla ajalla illalla ja viikonloppuna”, Pyhähuhta sanoo.

Tutkinnosta saa työelämässä hyödyllisiä verkostoja ja uusia näkökulmia.

“Tutkinnossa on mukana monipuolisesti eri toimialaloilta ammattilaisia, joilla on vuosien kokemus johtamisesta. Verkostoituminen ja kokemusten vaihtaminen on tärkeässä roolissa oppimisessa”, Pyhähuhta sanoo.  

Myös Pyhähuhta on suorittanut suuren osan opinnoista etänä.  

“Opiskelu on antoisaa ja mielenkiintoista, mutta toki myös työlästä. Oma esihenkilöni on tukenut opiskeluani alusta alkaen. Olen pystynyt myös yhdistämään työprojekteja opintoihini ja toisinpäin”, Pyhähuhta sanoo. 

Nainen työskentelee tietokoneella toimistorakennuksessa.

Lue lisää