Miten materiaalien hallinnan tehokkuutta ja vastuullisuutta voi parantaa? - Opiskelijat tarttuivat ongelmaan

Artikkeli
Toimintatavat työmaiden materiaalien tilaamisessa vaihtelevat. Muuntamot ja kaapelit saattavat seisoa työmailla pitkiäkin aikoja esimerkiksi maakäytön lupiin liittyvien haasteiden takia. Aalto-yliopiston opiskelijat tarttuivat ongelmaan.

Kolme Aalto-yliopiston opiskelijaa toteutti konsulttiyhtiön kanssa projektin, jossa tutkittiin materiaalien tilausprosessia Carunan työmailla.  

Carunalla on huomattu, että muuntamoiden ja muiden materiaalien tilausaika vaihtelee eri projekteissa ja urakoitsijoilla. Miten tätä voisi parantaa?  

Opiskelijat tutkivat tilausprosessia ja tekivät kehitysehdotuksia  

Aalto-yliopiston opiskelijat Oskari Ylitervo, Tatu Hämäläinen ja Chethana Dharmawardane tutkivat sitä, mikä vaikuttaa urakoitsijoiden materiaalien tilausprosessiin tällä hetkellä, mitä eroja urakoitsijoiden välillä on ja miten materiaalien tilausprosessia voisi parantaa. He haastattelivat kahta Carunan urakoitsijaa, Neteliä ja TLT:tä. 

Opiskelijat kuvasivat materiaalin tilausprosessin ja selvittivät, milloin urakoitsijat tilaavat tarvittavat tavarat ja miten he tekevät valintoja prosessin aikana.  

Lisäksi opiskelijat tekivät kehitysehdotuksia prosessin sujuvoittamisesta. 

Opiskelijat toimivat konsulttiyhtiö Strategy Co. Globalin alaisuudessa. Strategy Co. Globalin Rahul Abhisek oli mukana valvomassa projektin etenemistä ja kokoamassa projektitiimiä. 

Opiskelijat saivat Carunalta käyttöönsä datan ja projektiryhmän. Carunan Business Controller Janne Oksasen mukaan opiskelijat olivat analyyttisia ja itseohjautuvia.  

“Projekti oli hyödyllinen sekä opiskelijoille että Carunalle. Me saimme tilausprosessista hyödyllistä lisätietoa ja konkreettisia kehitysehdotuksia. Sitä kautta voimme parantaa prosessin tehokkuutta ja vastuullisuutta.” 

Yhteistyö opiskelijoiden kanssa on Carunalle tärkeää. Tällainen projekti on hyvä keino luoda opiskelijoille silta opinnoista työelämään.  

“Opiskelijat pääsivät soveltamaan osaamistaan oikean yrityksen oikeassa kehitysprojektissa ja lisäksi saivat tätä kautta arvokasta tietoa energia-alasta", Oksanen sanoo.  

Opiskelijoiden mukaan projekti onnistui hyvin.  

“Carunan kanssa oli mielenkiintoista tehdä yhteistyötä, ja projektista jäi positiivinen fiilis”, Ylitervo sanoo. 

Osa opiskelijoiden kehitysehdotuksista otetaankin Carunalla käyttöön tulevaisuudessa.  

Vastuullisuus on yksi Carunan tärkeimmistä arvoista. Lue lisää yrityksemme vastuullisuuspolitiikasta nettisivuitamme: 

Vastuullisuus 

Strategia ja arvot 

Työtä ja turvallisuutta 

Tilaa sähköliittymä rakentamisen alkuvaiheessa.

Lue lisää