Muuttolinnut palaavat - kerro meille missä linnuilla on vaaran paikka

Mediatiedote
Muuttolinnut palaavat - kerro meille missä linnuilla on vaaran paikka
Carunan sähköverkossa on paljon ilmajohtolinjoja, ja varsinkin vesistöjen äärellä tai avoimella alueella on vaarana, että linnut lentävät sähkölinjaan. Linnun törmääminen sähkölinjaan voi vahingoittaa lintua ja aiheuttaa sähkökatkon. Heijastimilla suojellaan niin lintujen turvallisuutta kuin kuntalaisten sähkönjakeluakin. 

"Haluamme suojella luonnon monimuotoisuutta sekä ilmajohtojamme. Näin vältytään myös törmäyksien aiheuttavilta sähkökatkoilta", Carunan kunnossapitopäällikkö Petteri Palmumaa sanoo.  

Estämme lintujen osumista sähkölinjoille johdoille asennettavien lintupallojen ja -heijastimien avulla.  Uusimmat firefly-lintuheijastimet heiluvat vapaasti tuulessa. Liike auttaa lentävää lintua havaitsemaan sähkölinjan ja väistämään sitä.   

Lintupallojen tai -heijastimien tarpeesta tulee säännöllisesti Carunalle ilmoituksia. Myös jatkossa otamme mielellämme vastaan ehdotuksia alueista, joilla muuttolinnut liikkuvat. Pyrimme asentamaan heijastimia alueille, joilla linnut ovat vaarassa osua ilmajohtoon. 

"Lintuosumista on hyvä kertoa meille, jotta voimme suojata avolinjoja, joissa tarvetta esiintyy. Vinkkejä voi lähettää esimerkiksi verkkosivujemme chatin kautta", Palmumaa sanoo.   

Viime vuosina lintuheijastimia- ja palloja on asennettu kuntalaisten vinkkien perusteella esimerkiksi Salossa ja Vihdissä. 

Lue lisää