Myrsky on aiheuttanut useilla verkkoalueillamme sähkökatkoja pitkin päivää – suurin osa vioista korjattu, pisimmät katkot saaristossa

Häiriötiedote
Suurin osa lauantaipäivän aikana ilmenneistä vioista on saatu korjattua nopeasti, mutta joillakin alueilla - erityisesti saaristossa - vikojen korjaus venyy sunnuntaille. Tuulet ovat jo monin paikoin tyyntyneet ja sääennusteen mukaan viimeistään varhain sunnuntaiaamuna myrsky on ohi kaikilla verkkoalueillamme.

Kymmenet sähköasentajat ovat korjanneet Carunan sähköverkon vikoja eri puolilla verkkoaluettamme. Korjaustöissä otetaan aina huomioon, että olosuhteet ovat töiden tekijöille kaikin tavoin turvalliset. Jokaisen on päästävä ajoittain pitkäksikin venyneen työpäivän jälkeen terveenä kotiin. Pitkäkestoiset viat johtuvat useimmiten siitä, että sähkölinjalle on kaatunut puu, tai vikapaikka sijaitsee hankalassa maastossa tai saaristossa, jonne vikoja ei voimakkaan merenkäynnin vuoksi päästä välittömästi turvallisesti korjaamaan. 

Voimakas tuuli voi edelleen aiheuttaa ongelmia sähkönjakeluun, jos puita kaatuu sähköjohdoille. Puiden poisto sähkölinjoilta on ammattilaisten työtä, joten niitä ei saa omatoimisesti mennä poistamaan. 

Seuraamme edelleen sääennusteiden kehittymistä ja sopeutamme valmiuttamme ennusteiden mukaisesti.

Tarkista tilanne ensin häiriökartalta

Keskijänniteverkon vikatiedot näkyvät Carunan häiriökartalla, joka päivittyy muutaman minuutin välein. Tarkista siis tilanne ensin häiriökartalta.

Chatistä nopeinta asiakaspalvelua

Asiantuntijamme palvelevat vika-asioissa nopeimmin häiriökartan chat-palvelussa ympäri vuorokauden. Jos vika ei näy kartalla, tee vikailmoitus chatissa. Chatin kautta tehdyt kiireelliset ja kiireettömät vikailmoitukset etenevät käsittelyyn nopeimmin.
Tarvittaessa voit myös soittaa meille numeroon 0800 195 011.

Tilaa tekstiviesti sähkökatkoista
Käytettävissäsi on maksuton tekstiviestipalvelu, jonka kautta saat tiedot sähkökatkoista nopeasti. Tilaa sähkövahti itsellesi Caruna Plussan nettipalvelussa.
Voit ladata Caruna+ sovelluksen AppStoresta tai Google Play -kaupasta.
Sähköverkon häiriökartta
Caruna Sähkövahti
Caruna Plus -itsepalvelu

Lue lisää