Myrskyn aiheuttamat ongelmat Carunan verkossa ovat toistaiseksi vähäisiä

Häiriötiedote
Carunan verkossa Lopella oli varhain lauantaiaamuna 110 kV:n voimajohdossa vika, joka vaikutti yli 12 000 asiakkaan sähkönjakeluun. Sähköt saatiin kuitenkin melko nopeasti palautettua kaikille asiakkaille ja voimajohto saadaan korjattua lauantain aikana.

Saaristossa ilmenneiden vikojen korjaus kestää, koska saariin ei voimakkaan merenkäynnin vuoksi ennen myrskyn laantumista päästä. 

Voimakas tuuli voi edelleen aiheuttaa ongelmia sähkönjakeluun, jos puita kaatuu sähköjohdoille. Puiden poisto sähkölinjoilta on ammattilaisten työtä, joten niitä ei saa omatoimisesti mennä poistamaan. Korjaustöitä tekevien asentajien työturvallisuuden varmistaminen on ensisijaisen tärkeää, joten otamme huomioon niin sääolosuhteet kuin sähkölinjoille kaatuneiden puiden aiheuttamat tilanteet. 

Seuraamme sääennusteiden kehittymistä ja sopeutamme valmiuttamme ennusteiden mukaisesti.

Tarkista tilanne ensin häiriökartalta
Keskijänniteverkon vikatiedot näkyvät Carunan häiriökartalla, joka päivittyy muutaman minuutin välein. Tarkista siis tilanne ensin häiriökartalta.

Chatistä nopeinta asiakaspalvelua
Asiantuntijamme palvelevat vika-asioissa nopeimmin häiriökartan chat-palvelussa ympäri vuorokauden. Jos vika ei näy kartalla, tee vikailmoitus chatissa. Chatin kautta tehdyt kiireelliset ja kiireettömät vikailmoitukset etenevät käsittelyyn nopeimmin.
Tarvittaessa voit myös soittaa meille numeroon 0800 195 011.

Tilaa tekstiviesti sähkökatkoista
Käytettävissäsi on maksuton tekstiviestipalvelu, jonka kautta saat tiedot sähkökatkoista nopeasti. Tilaa sähkövahti itsellesi Caruna Plussan nettipalvelussa.
Voit ladata Caruna+ sovelluksen AppStoresta tai Google Play -kaupasta.
Sähköverkon häiriökartta
Caruna Sähkövahti
Caruna Plus -itsepalvelu

 

Lue lisää