Myrskyn aiheuttamat viat on saatu pääosin korjattua

Häiriötiedote
Myrskyn aiheuttamat viat Carunan verkossa on saatu pääosin korjattua. Saaristoon päästään tänään sunnuntaina, ja arvioimme, että kaikki viat on korjattu ja asiakkaillemme sähköt palautettu sunnuntai-iltaan mennessä. Myrsky osui Carunan verkkoon Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa sekä Satakunnassa. Enimmillään Carunan verkkoalueella oli myrskyn aikana sähköttä noin 6 500 asiakasta.

Carunan sähköverkon vikoja maastossa korjasi kymmeniä sähköasentajia. Korjaustöissä otetaan aina huomioon, että olosuhteet ovat töiden tekijöille kaikin tavoin turvalliset. Jokaisen on päästävä ajoittain pitkäksikin venyneen työpäivän jälkeen terveenä kotiin. 

Pitkäkestoiset viat johtuvat useimmiten siitä, että sähkölinjalle on kaatunut puu, tai vikapaikka sijaitsee hankalassa maastossa tai saaristossa, jonne vikoja ei voimakkaan merenkäynnin vuoksi päästä välittömästi turvallisesti korjaamaan. Puiden poisto sähkölinjoilta on ammattilaisten työtä, joten niitä ei saa omatoimisesti mennä poistamaan. 

Mikäli sähkökatko on kestänyt yli 12 tuntia, asiakkaamme saavat automaattisesti korvauksen, joka näkyy asiakkaan seuraavalla laskulla. Lisätietoja vakiokorvauksesta.

Tarkista tilanne ensin häiriökartalta

Keskijänniteverkon vikatiedot näkyvät Carunan häiriökartalla, joka päivittyy muutaman minuutin välein. Tarkista siis tilanne ensin häiriökartalta.

Chatistä nopeinta asiakaspalvelua

Asiantuntijamme palvelevat vika-asioissa nopeimmin häiriökartan chat-palvelussa ympäri vuorokauden. Jos vika ei näy kartalla, tee vikailmoitus chatissa. Chatin kautta tehdyt kiireelliset ja kiireettömät vikailmoitukset etenevät käsittelyyn nopeimmin.
Tarvittaessa voit myös soittaa meille numeroon 0800 195 011.

Tilaa tekstiviesti sähkökatkoista
Käytettävissäsi on maksuton tekstiviestipalvelu, jonka kautta saat tiedot sähkökatkoista nopeasti. Tilaa sähkövahti itsellesi Caruna Plussan nettipalvelussa.
Voit ladata Caruna+ sovelluksen AppStoresta tai Google Play -kaupasta.

Sähköverkon häiriökartta
Caruna Sähkövahti
Caruna Plus -itsepalvelu

Lue lisää