Niinistön sähköasema Hyvinkäällä saneerataan ja laajennetaan - vaikuttaa alueen liikenteeseen

Mediatiedote 20.02.2020 klo 09:53
Hyvinkään kaupungissa sijaitseva Niinistön sähköasema saneerataan ja laajennetaan. Samalla tehdään sähköasemaan liittyviä voimajohtomuutostöitä. Näiden muutostöiden avulla turvataan sekä asuinalueen että alueen teollisuuden sähkönsaanti. Saneeraus parantaa arviolta 7 300 Carunan asiakkaan sähkönjakelun luotettavuutta.

Sähköaseman ja voimajohdon saneeraus- ja laajennustyöt alkavat keväällä 2020 Rajakorventien ja Pohjoisen kehätien välisellä alueella. Asema voimajohtotöineen valmistuu syksyllä 2020.

Rakennustöiden aikana alueella liikkuu maanrakennuskoneita ja muuta ajoneuvokalustoa, mikä voi aiheuttaa tilapäisiä liikennejärjestelyjä työmaan lähistöllä sekä äänihaittaa varsinkin maanrakennusvaiheessa.
 
Projektin toteutuksen suunnittelussa on otettu huomioon Hausjärven kunnan kehityssuunnitelmat, Hyvinkään kaupungin lupaprosessit, lähialueiden teollisuuden sähkönsaannin tarpeet sekä alueen ympäristö ja asutus.
 
Sähköasema rakennetaan ympäristöön sopivaksi ja alue aidataan, jotta alueella liikkuvien turvallisuus voidaan varmistaa. Voimajohtotyöt tehdään nykyisellä olemassa olevalla voimajohtokadulla ja Carunan omistamalla kiinteistöllä. Rakennustöistä vastaa Destia Oy.

Lue lisää