Paula-myrskyn aiheuttamat viat Koillismaalla saataneen torstain aikana korjattua

Häiriötiedote
Viimeisetkin Paula-myrskyn aiheuttamat viat saataneen korjattua torstaina Pudasjärvellä, Taivalkoskella ja Kuusamossa. Vikoja korjattiin yli viikko, ja kymmenet asentajat, metsurit, helikopterilentäjät ja erilaisten työkoneiden kuljettajat ovat tehneet töitä, jotta kaikille saatiin palautettua sähköt. Myrskytuhojen laajuus ja paikoitellen erittäin hankalat olosuhteet maastossa hidastivat ajoittain töiden edistymistä.

Puita voi olla vielä sähkölinjojen päällä. Asiakkaat saattavat viikonloppuna vapaa-ajanasunnoiltaan ilmoittaa vielä uusista vikapaikoista, näiden vikojen korjaamiseen olemme varanneet lisää asentajia. Myös helikopterin avulla poistetaan vielä puita sähkölinjoilta.

”Sähköt on saatu palautettua suurimmaksi osaksi kaikkialle. Mikäli sähköt kuitenkin edelleen puuttuvat jostakin, kannattaa olla yhteydessä Carunan vikapalveluun. Emme välttämättä ole tavoittaneet kaikkien kiinteistöjen omistajia tai asukkaita, vaikka olemme sekä soittaneet asiakkaillemme että lähettäneet tekstiviestejä niille asiakkaillemme, joiden numerot meillä on tiedossa,” aluejohtaja Kalle Liuhala kertoo.

Korjaustöihin osallistui useita kumppaniyrityksiämme, kymmeniä asentajia ja metsureita, erilaisia työkoneita ja useita helikoptereita. Paikoitellen sähköverkko jouduttiin rakentamaan kokonaan uudelleen, koska vanha verkko oli kadonnut kaatuneen metsän mukana.

”Kiitokset asiakkaillemme kärsivällisyydestä. Ymmärrämme hyvin, että sähköjen puuttuminen päiväkausia on ikävää ja vaikeuttaa elämää monin tavoin. Myös juhannus oli monen kohdalla tänä vuonna poikkeuksellinen, joten oli hienoa, että niin monet muuttivat omia suunnitelmiaan ja tulivat auttamaan viankorjaustöissä”, Liuhala jatkaa.

Pyydämme asiakkaitamme seuraamaan alueen kuntien, kuten Taivalkoski ja kaupunkien, kuten Kuusamo sekä Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen viestintää, mikäli olet alueella tai olet sinne menossa.

Korvauskäytännöistä voit lukea nettisivuiltamme.

Tarkista tilanne ensin häiriökartalta
Keskijänniteverkon vikatiedot näkyvät Carunan häiriökartalla, joka päivittyy muutaman minuutin välein.  Jos sähkökatko näkyy kartalla, tee vikailmoitus vain, jos sinulla on tarkempaa tietoa vikapaikasta. Asiakkaamme voivat hyödyntää häiriökartan chat-palvelua, joka palvelee nopeasti. Jos kyseessä on kiireellinen asia, niin maksuton vikapalvelu päivystää vuorokauden ympäri 0800 195 011.

Tilaa tekstiviesti sähkökatkoista ja vinkkaa vikapaikasta
Käytettävissäsi on Caruna Plussan maksuton tekstiviestipalvelu, jonka kautta saat tiedot sähkökatkoista nopeasti. Tilaa sähkövahti itsellesi Caruna Plussan nettipalvelussa - kirjaudu sisään oikeasta yläkulmasta.

Voit ladata Caruna+ sovelluksen AppStoresta tai Google Play -kaupasta, ja vinkata meille sen kautta vikapaikasta kuvan kanssa.

Sähköverkon häiriökartta
Caruna Sähkövahti
Caruna Plus -itsepalvelu

Lue lisää