Paula-myrskyn aiheuttamat viat sähköverkossa on korjattu ja sähköt asiakkaillemme palautettu

Uutinen
Erittäin poikkeuksellinen Paula-myrsky aiheutti runsaasti tuhoja ja vikoja Carunan sähköverkkoon Pohjois-Suomessa, ja jätti pahimmillaan tuhansia asiakkaitamme ilman sähköä. Viat on nyt korjattu, ja sähköt palautettu asiakkaillemme.

"Osa asiakkaistamme oli ilman sähköä päiviä, mistä olen pahoillani. Haluan kiittää asiakkaitamme kärsivällisyydestä sähköjen palautumista odotellessa. Haastavat korjausolosuhteet ja pitkät välimatkat venyttivät vikojen korjausta, mutta nyt tilanne on hallinnassa", Carunan käytönjohtaja Jörgen Dahlqvist sanoo.

Kiitokset korjaustöistä menevät heille, jotka laittoivat juhannussuunnitelmansa sivuun ja tulivat apuun jopa toiselta puolelta Suomea. Kiitos kaikki asentajat, metsurit, helikopterikuljettajat ja monet muut!

Yhteistyö Taivalkosken kunnan, Kuusamon kaupungin ja Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen kanssa oli koko ajan saumatonta. 

"Haluan kaikkien carunalaisten puolesta kiittää teitä siitä, että osallistuitte aktiivisesti tilanteesta tiedottamiseen asukkaille. Teidän panoksenne oli merkittävä", kiittää Carunan viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Anne Pirilä.

Paula-myrskyn aiheuttamaa vikaa korjataan pylväässä.
  • Voimakkaat ukkospuuskat lähestyivät Pohjois-Suomea 21.6. Pahin myräkkä alueella oli tiistaina 22.6., jolloin myrsky katkaisi sähköt usealta tuhannelta Carunan asiakkaalta
  • Enimmillään 6 000 asiakasta oli ilman sähköä
  • Sähkökatkojen pituudet vaihtelivat paljon johtuen viankorjauksen venymisestä haastavissa olosuhteissa
  • Vikojen havaitsemisessa käytettiin helikoptereita, jotka tarkastivat sähköverkkoa
  • Helikopteri oli apuna myös puiden raivauksessa sähkölinjoilta

Lue lisää