Paula-myrskyn aiheuttamien vikojen korjaaminen jatkuu juhannuksena - helikopterit tarkastavat edelleen alueen tuhoja

Mediatiedote
Paula-myrskyn aiheuttamia vikoja korjataan muun muassa Taivalkoskella, Pudasjärvellä ja Kuusamossa. Asentajia on töissä kymmeniä eri puolilla laajaa tuhoaluetta. Tuhoja kartoitetaan edelleen muun muassa kahden helikopterin avulla. Puiden poisto sähkölinjoilta on ammattilaisten työtä, joten niitä ei saa omatoimisesti mennä poistamaan. Tuhoja korjaaviin koneisiin ja työryhmiin sekä helikoptereihin on pidettävä etäisyyttä.

Keskijänniteverkon viat saataneen korjattua juhannuksen aikana, mutta koteihin ja vapaa-ajanasuntoihin sähköä jakelevan pienjännitteisen verkon vikojen korjaamiseen menee arviomme mukaan vielä useita päiviä.

”Kun keskijänniteverkon viat on saatu korjattua, siirrytään korjaamaan pienjännitteisen verkon vikoja. Helikopterit ovat tänäänkin lentäneet ja lentävät parhaillaan alueella kartoittamassa tuhoja. Särkiluoman alueella kopterin avulla sahataan puustoa pois sähkölinjoilta. Johtoja ja puita on maassa paljon, joten muistutamme, että annetaan ammattilaisten korjata vauriot. Varoetäisyys matalalla ja maassa oleviin johtoihin on 20 metriä. Helikopteriin etäisyys on vähintään 90 metriä”, käyttötoiminnan johtaja Jörgen Dahlqvist muistuttaa.

Enimmillään sähköttömiä asiakkaita oli noin 6 000 heti myrskyn jälkeen. Nyt juhannusaattona sähköttömiä asiakkaita keskijänniteverkon vikojen osalta on vielä reilut 700 ja pienjännitteisen verkon osalta useita satoja. Myrskytuhojen laajuus ja paikoitellen erittäin hankalat olosuhteet maastossa vaikuttavat töiden edistymiseen.

Pyydämme asiakkaitamme seuraamaan alueen kuntien, kuten Taivalkoski ja kaupunkien, kuten Kuusamo sekä Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen viestintää. 

Ohjeita toimimiseen sähkökatkon aikana ja jälkeen löytyy täältä.

Olemme lisänneet henkilöstöä sekä asiakaspalveluumme että vikojen korjaamiseen maastossa.

Korjaustöitä tekevien asentajien työturvallisuuden varmistaminen on ensisijaisen tärkeää, joten otamme huomioon niin paikalliset sääolosuhteet kuin sähkölinjoille kaatuneiden puiden aiheuttamat tilanteet.

Tarkista tilanne ensin häiriökartalta

Keskijänniteverkon vikatiedot näkyvät Carunan häiriökartalla, joka päivittyy muutaman minuutin välein.  Jos sähkökatko näkyy kartalla, tee vikailmoitus vain, jos sinulla on tarkempaa tietoa vikapaikasta.

Asiakkaamme voivat hyödyntää häiriökartan chat-palvelua, joka palvelee nopeasti.

Jos kyseessä on kiireellinen asia, niin maksuton vikapalvelu päivystää vuorokauden ympäri 0800 195 011.

Tilaa tekstiviesti sähkökatkoista ja vinkkaa vikapaikasta

Käytettävissäsi on Caruna Plussan maksuton tekstiviestipalvelu, jonka kautta saat tiedot sähkökatkoista nopeasti. Tilaa sähkövahti itsellesi Caruna Plussan nettipalvelussa.

Voit ladata Caruna+ sovelluksen AppStoresta tai Google Play -kaupasta, ja vinkata meille sen kautta vikapaikasta kuvan kanssa.

Kiireettömistä vioista voit ilmoittaa vikailmoituslomakkeen kautta. Kiireetön vika on esimerkiksi sellainen, jossa sähköt toimivat, vaikka sähkölinjalla olisi puu

Lue lisää