Petteri-ukkoset kulkevat länsirannikon yli keskiviikkona - sähkönjakeluun voi tulla ongelmia

Häiriötiedote
Viisi vinkkiä ukkosten varalle
Sääennusteen mukaan Itämerellä kehittyy hitaasti liikkuvia ukkosia, jotka pyyhkäisevät Suomen länsirannikon yli keskiviikkona. Ukkosten toivotaan loppuvan torstaiaamuna. Sähkönjakeluun voi tulla ongelmia Länsi-Suomessa, Satakunnassa, Lounais-Suomessa ja Länsi-Uusimaalla.

Säätiedotuksen mukaan ukkosten ennustettavuus on vaikeampaa kuin normaalisti. 

Jos ukkosen takia kaatuu puita sähköjohdoille, sähkönjakeluun voi tulla ongelmia. Puiden ja oksien poisto sähkölinjoilta on ammattilaisen työtä, joten jätäthän poistotoimenpiteet meille. Korjaustöitä tekevien asentajien työturvallisuuden varmistaminen on ensisijaisen tärkeää, joten otamme huomioon sääolosuhteet ja linjoille kaatuneiden puiden aiheuttamat tilanteet sekä saariston osalta meriolosuhteet.  

Seuraamme sääennusteiden kehittymistä ja sopeutamme valmiuttamme ennusteiden mukaisesti.  

Tarkista tilanne ensin häiriökartalta 

Keskijänniteverkon vikatiedot näkyvät Carunan häiriökartalla, joka päivityy muutaman minuutin välein. Voit tarkistaa oman alueesi tilanteen häiriökartaltamme. 

Sähkökatkot kartalla

Nopeinta asiakaspalvelua saat chatistamme 

Asiantuntijamme palvelevat vika-asioissa nopeimmin häiriökartan chat-palvelussa ympäri vuorokauden. Jos vika ei näy kartalla, tee vikailmoitus chatissa. Chatin kautta tehdyt kiireelliset ja kiireettömät vikailmoitukset etenevät käsittelyyn nopeimmin. Tarvittaessa voit myös soittaa numeroon 0800 195 011. 

Tilaa tekstiviesti sähkökatkoista 

Käytettävissäsi on maksuton tekstiviestipalvelu, jonka kautta saat tiedon sähkökatkoista nopeasti. Tilaa sähkövahti itsellesi Caruna Plussan nettipalvelussa.  

Carunan sähkövahti

Lue lisää