Puuskatuulia Varsinais- ja Etelä-Suomessa viikonloppuna – sähkökatkoihin kannattaa varautua

Häiriötiedote
Carunan verkkoalueille on tulossa tänään puolilta öin puuskittaisia tuulia. Puuskatuulet ovat kovimmillaan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Varsinais-Suomen ja Satakunnan saaristossa sekä Etelä-Suomen rannikolla. Sähkökatkoihin on siis syytä varautua.

Lauantaipäivällä on rauhallisempaa, mikä mahdollistaa viankorjauksen hiukan paremmissa olosuhteissa. Tuulet yltyvät kuitenkin jälleen lauantai-illasta noin klo 18 alkaen myrskylukemiin edellä mainituilla alueilla.

”Sähkökatkoihin kannattaa varautua koko viikonlopun ajan, vaikka välillä on tuulen osalta rauhallisempaa. Viankorjaus voi saaristoalueilla pitkittyä, koska korjausolosuhteet ovat erittäin vaaralliset”, sanoo Carunan käyttötoimintojen johtaja Jörgen Dahlqvist.

Myrsky on ohittanut Carunan verkkoalueet sunnuntaiaamun aikana.

Varaudumme lisäämällä Carunan käyttökeskuksen, asiakaspalvelun ja viankorjaushenkilöstön määrää.

Saaristossa kannattaa varautua pitkäkestoisiin sähkökatkoihin

Saaristossa viankorjaus voi kestää tavallista pidempään, joten suosittelemme asukkaita ja mökkeilijöitä varautumaan pitkäkestoisiin sähkökatkoihin. Emme koskaan lähetä asentajia korjaamaan vikoja, kun merenkäynti on vaarallisen kovaa. Asentajien työturvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeää, ja teemme parhaamme sähköjen palauttamiseksi asiakkaille mahdollisimman pian.

Puiden poistaminen sähkölinjoilta on aina ammattilaisen työtä 

Jos tuuli on kaatanut puita tai heitellyt oksia sähkölinjoille, on niiden poistaminen ammattilaisen työtä. Jätäthän siis poistotoimenpiteet meille etkä lähesty esimerkiksi linjoille kaatuneita puita.  

Korjaustöitä tekevien asentajien työturvallisuuden varmistaminen on ensisijaisen tärkeää, joten otamme korjaustöissä huomioon sääolosuhteet, jotta korjaustyöt voidaan tehdä turvallisesti. 

Jos havaitset linjoille kaatuneen puun tai muun vian aiheuttajan, ilmoita siitä meille häiriökartan chatissa. Chatin kautta tehdyt vikailmoitukset etenevät käsittelyyn nopeimmin. Tarvittaessa voit myös soittaa meille numeroon 0800 195 011. 

Tarkista vian kestoarvio häiriökartalta

Voit seurata viankorjauksen tilannetta häiriökartalta, tiedot päivittyvät kartalle noin viiden minuutin välein. 

Chat palvelee nopeasti 

Palvelemme vika-asioissa nopeimmin häiriökartan chat-palvelussa ympäri vuorokauden. Tarkista ensin, näkyykö vika häiriökartalla ennen kuin ilmoitat siitä meille. Yleensä viat ovat meillä tiedossa, mutta jos sitä ei näy häiriökartalla, tee silloin meille vikailmoitus chatissä. 

Katso häiriötilanne kartalta

Katso myös

Tilaa ilmoitukset sähkökatkoista

Sähkövahti-palvelun kautta saat tiedon sähkökatkoista nopeasti tekstiviestillä tai sähköpostiin. Yhteystiedot kannattaa myös pitää ajan tasalla.

Lue lisää