Sään nopeat vaihtelut voivat aiheuttaa ongelmia sähkönjakeluun Koillismaalla ja Länsi-Suomessa

Häiriötiedote
Sään vaihtelut voivat sekä Koillismaalla että Länsi-Suomessa aiheuttaa katkoja sähkönjakeluun. Pakkaset vaihtuvat lämpimämpään säähän ja koviin tuuliin, millä voi olla sekä hyvä että huono vaikutus puissa olevaan tykkylumeen.

Koillismaalla tuulee sääennusteen mukaan illalla ja yöllä puuskittaisesti ja lunta sataa lisää joitakin senttejä. Tuuli voi putsata lumia puista molemmilla alueilla ja tästä johtuen lumen painosta painuneet puut voivat taipua toiseen suuntaan tai katketa.

Varaudumme korjaamaan vikoja ja poistamaan lunta sähköjohdoilta sekä Länsi-Suomessa että Koillismaalla.

Johdoille kertynyttä lunta ei saa mennä poistamaan itse. Sen hoitaa ammattilainen. Matalalla roikkuvien johtojen läheisyyteen ei saa mennä, vaan alueelta on poistuttava.

Matalalla roikkuvista johdoista tai sähkölinjoille taipuneista puista kannattaa ilmoittaa mahdollisimman pian Carunan vikapalveluun www.caruna.fi/vikailmoitus

Torstaina 13.1.2022 sähkölinjojen tilannetta tarkastetaan Kuusamossa helikopterin avulla, mikäli lentosää on sopiva.

Seuraamme sääennusteiden kehittymistä ja sopeutamme valmiuttamme ennusteiden mukaisesti.

Tarkista tilanne ensin häiriökartalta

Keskijänniteverkon vikatiedot näkyvät Carunan häiriökartalla, joka päivittyy muutaman minuutin välein.  Jos sähkökatko näkyy kartalla, tee vikailmoitus vain, jos sinulla on tarkempaa tietoa vikapaikasta. Asiakkaamme voivat hyödyntää häiriökartan chat-palvelua, joka palvelee nopeasti. Jos kyseessä on kiireellinen asia, niin maksuton vikapalvelu päivystää vuorokauden ympäri 0800 195 011.

Tilaa tekstiviesti sähkökatkoista ja vinkkaa vikapaikasta

Käytettävissäsi on Caruna Plussan maksuton tekstiviestipalvelu, jonka kautta saat tiedot sähkökatkoista nopeasti. Tilaa sähkövahti itsellesi Caruna Plussan nettipalvelussa - kirjaudu sisään oikeasta yläkulmasta.

Voit ladata Caruna+ sovelluksen AppStoresta tai Google Play -kaupasta, ja vinkata meille sen kautta vikapaikasta kuvan kanssa.

Sähköverkon häiriökartta
Caruna Sähkövahti
Caruna Plus -itsepalvelu

Lue lisää