Säästääkö sähköjen katkaisu pääkytkimestä sähkölaskussa?

Artikkeli
Älä katkaise sähköjä pääkytkimestä
Carunalla on huomattu, että asiakkaat katkaisevat yhä useammin sähköt pääkytkimestä. Tämän seurauksena yhteys mittariin katkeaa eivätkä muun muassa kulutustiedot ja mittarin rekisteröimät tapahtumat – kuten tiedot sähkökatkoista – välity Carunalle. Sähkölaskussa tämä ei säästä.

Sähköjen katkaisu pääkytkimestä ei säästä sähkölaskussa, sillä perusmaksut rullaavat, ja tällöin asiakas saa laskun, joka perustuu sähkönkulutuksen arvioon. Sähkö on laskutettu jo vuosikymmenen ajan sähkömittarilta saatavan ajantasaisen kulutustiedon perusteella.

Näin voit varmistaa, että sähköt on katkaistu esimerkiksi poissaolon ajaksi

Jos olet pidemmän aikaa pois kotoa tai kiinteistöstä, voit halutessasi katkaista sähköt sähkömittarin 0-painikkeesta. Mittariin syttyvä sininen valo kertoo, että sähköt on kytketty pois. Älä käytä sähköjen katkaisuun pääkytkintä, sitä käytetään vain sähkötöiden yhteydessä.

On tärkeää, että Carunalla säilyy etäyhteys sähkömittariin. Etäyhteydellä nimittäin varmistetaan sähköverkon tila ja mittarin tapahtumien sekä kulutustietojen välittyminen järjestelmiin laskutusta varten.

”Jos sähköt katkaistaan pääkytkimestä, meille ei välity tietoa sähkönkulutuksesta tai sähkökatkoista eikä asiakas saa todelliseen kulutukseensa perustuvaa sähkölaskua. Yhteistyökumppanimme aloittaa selvitystyön, ja usein soittaa asiakkaalle tarkistaakseen sähkönkäyttötilan”, Carunan mittaustiedoista vastaava Antti Kirjola sanoo.

”Sähköjen katkaisu mittarin 0-painikkeesta siis riittää, jos haluat katkaista sähköt kiinteistöstäsi ja varmistua, ettei sähköä kulu”, Kirjola neuvoo.

Sähköä voi säästää monella muulla tavalla, ja Carunan nettisivuilta löytyy paljon säästövinkkejä.

Muista siis

  • Katkaise virta sähkömittarin 0-painikkeesta, jos haluat varmistua siitä, että kaikki sähkölaitteesi on kytketty pois päältä poissaolosi ajaksi
  • Mittariin syttyvä sininen merkkivalo kertoo, että olet katkaissut sähköt. Sininen valo sammuu, kun kytket sähköt päälle I-painikkeesta
  • Tiedonsiirtoyhteys toimii edelleen, kun mittarista on katkaistu sähköt
  • Sähköturvallisuuden vuoksi sähkötöiden ajaksi sähköt pitää katkaista aina kiinteistön pääkytkimestä
Sähkömittarin käyttöohjeet

Lue lisää