Sähköliittymätilauksen lyhyt oppimäärä

Artikkeli
Talonrakennusprojekti on merkittävä virstanpylväs ja monelle unelmien täyttymys. Oman kodin rakentamisen yhteydessä onkin monta asiaa muistettavana. Moni työvaihe tulee ottaa huomioon jo hyvissä ajoin, jotta toiminnan ajoitus menee nappiin. Onnistunut aikatauluttaminen on avain rakennusprojektin etenemiselle suunnitelman mukaan.

Selvitä tarpeisiisi sopiva liittymäkoko

Ennen sähköliittymän tilausta keskustele sähkösuunnittelijasi kanssa tarpeisiisi sopivasta liittymäkoosta.

Sähköliittymää tilatessa ostat tietyllä sulakekoolla oikeuden liittyä jakeluverkkoon. Varmista myös, että tiedossasi on kiinteistötunnus ja asemapiirros ladattavana tiedostona. Tarvitset näitä liittymätilauksen tekemiseen.

Tilaa sähköliittymä jo suunnitteluvaiheessa

Sähköliittymä kannattaa tilata hyvissä ajoin. Näin varmistat, että työmaalla on sähköt rakentamisen alkaessa.

Tee tilaus heti, kun rakennuslupa on saatu. Me selvitämme voiko uuden sähköliittymän liittää olemassa olevaan verkkoon, vai tarvitaanko verkon rakentamista tai vahvistamista. Mikäli rakentamista tarvitaan se vie vähintään kaksi kuukautta.

Palautettuasi allekirjoitetun sähköliittymäsopimuksen tee sähkösopimus valitsemasi sähkönmyyjän kanssa hyvissä ajoin. Sähköliittymän kytkentä edellyttää voimassa olevan sähkösopimuksen.

Ei hätää, sähkösopimuksen laskutus alkaa vasta, kun sähköliittymä on kytketty käyttöösi.

Seuraa sähköliittymätilausta reaaliajassa

Rakentaessasi enintään 3x63A sähköliittymän omakotitaloa tai vapaa-ajan asuntoa voit seurata sähköliittymätilauksen etenemistä kellon ympäri, vaikka kotisohvaltasi. Tilauksen seuranta käy kätevästi nettisivuillamme Caruna Plussassa. Tilauksen etenemistä avittavat myös sähköpostit, joissa kerromme tilauksen vaiheista.  Vinkkaamme myös tehtävistä, jotka tulee hoitaa, jotta tilaus etenee maaliin saakka ja tontilla saadaan napsautettua sähköt päälle ilman viivästyksiä.

Rakentajan muistilista

  • Suunnittele ja ennakoi ähköliittymän tarve.
  • Tilaa sähköliittymä jo suunnitteluvaiheessa.
  • Tee sähkösopimus valitsemasi myyjän kanssa - sähköliittymän kytkeminen edellyttää voimassa olevan sähkösopimuksen.
  • Valitse sähköurakoitsija huolella. Ammattitaitoinen urakoitsija osaa opastaa myös tontilla. Tutustu luotettaviin sähköurakoitsijoihin helposti Virtane.fi-palvelussa.
  • Seuraa liittymätilauksesi etenemistä Caruna Plussassa.

Lue lisää