Sähkönjakeluyhtiö Caruna on uusinut maineikkaan ISO 55001-laatusertifikaatin

Mediatiedote
Carunan sähköverkko-omaisuuden johtamisjärjestelmälle on toistamiseen myönnetty kansainvälisesti tunnustettu ISO 55001:2014 -laatusertifikaatti. Sertifikaatin saaminen on osoitus Carunan sähköverkon kehittämis- ja kunnossapitotyön, verkon käyttötoimintojen ja muun operatiivisen toiminnan korkeasta laadusta. Sertifikaatti on voimassa kolme vuotta.

"Caruna on kehittänyt isoin harppauksin toimintaansa ja sertifikaatin uusiminen kertoo siitä, että yhtiöllä on systemaattinen tapa toimia ja johtaa liiketoimintaa. Tämä merkitsee suurelle asiakaskunnallemme entistä laadukkaampaa palvelua", sanoo varatoimitus- ja talousjohtaja Jyrki Tammivuori Carunasta.

Carunan omaisuudenhallintajärjestelmä on sertifioitu ensimmäisen kerran vuonna 2017.

Yhtiön johtamisen ja toiminnnan laatua varmistavat myös ympäristö- sekä työterveys ja turvallisuussertifikaatit, jotka vahvistettiin DNV GL:n toimesta kevään toisissa ulkoisissa auditoinneissa. Carunalla on ollut ISO 14001 -standardiin perustuva ympäristösertifikaatti vuodesta 2000 lähtien ja ISO 45001 -standardiin perustuva työterveys- ja turvallisuussertifikaatti vuodesta 2016 lähtien.

ISO 55001 -sertifikaatti

Auditoinnin suoritti yritysten turvallisuuteen ja riskien hallintaan erikoistunut brittiläinen Lloyd's Register. Auditointi suoritettiin toukokuussa ja siihen osallistui noin 50 carunalaista. Koronavirustilanteen vuoksi auditointi tehtiin poikkeuksellisesti etäyhteyksillä.

"Auditoinnissa ei löydetty yhtään poikkeamaa ja monella osa-alueella on kehitys on ollut positiivista. Caruna on onnistunut toimissaan muun muassa riskien ja toimitusketjun hallinnassa sekä suorituksen arvioinnissa ja johtamisessa, sanoo Utilities Sector Manager Karl Miller Lloyd's Register -yhtiöstä.

Lue lisää