Sataprosenttista laatua - Sähköverkkopalvelu Finland toimii urakoitsijana esimerkillisesti

Artikkeli
Carunalla on tiukat laatu- ja turvallisuusvaatimukset urakoitsijoilleen. Haluamme nostaa esille esimerkillisesti toimivia kumppaneitamme. Yksi tällaisista on Sähköverkkopalvelu Finland, jonka rakentamisen laatu on ollut lähes sataprosenttista.

Carunan urakoitsijoiden toimintaa määrittävät lainsäädäntö, sähköalan standardit ja Carunan omat vaatimukset. Turvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeää kaikessa tekemisessämme. 

Kun urakoitsija maakaapeloi sähköverkkoa, hän dokumentoi kaapelin sijainnin ja syvyyden ja ilmoittaa sen Carunalle, joka lisää tiedot verkkotietojärjestelmään. Urakoitsijan sijainti- ja syvyysmittaus varmennetaan Carunan laadunvalvonnan suorittamilla pistokoemittauksilla. Lisäksi kaikki rakennetut komponentin tarkastetaan, jotta varmistetaan, että asennus täyttää standardien vaatimukset sekä Carunan ja materiaalitoimittajien ohjeet. Molemmilla osa-alueilla Sähköverkkopalvelu Finland on onnistunut erinomaisesti.  

On tärkeää, että todellisuus ja merkinnät maastossa vastaavat vaatimuksia ja Carunan verkkotietojärjestelmän dokumentointia. Kyse on sekä turvallisuudesta että laadusta. Sähköverkon on oltava turvallinen ja kestettävä käyttöä vuosikymmeniä, joten työ on tehtävä huolella. 

”Yhteistyö on onnistunut loistavasti. Urakoitsija on ollut joustava, vastaanottavainen ja proaktiivinen”, Carunan projektipäällikkö Tommi Huhtinen sanoo.  

Mikä on urakoitsijan salaisuus?  

Projektipäällikkö Lauri-Petteri Korppila Sähköverkkopalvelu Finlandilta kertoo, että laadun takana on pieni henkilökunta ja avainhenkilöt, jotka tuntevat koko prosessin.  

“Pyrimme tekemään työn jokaisen vaiheen suunnittelusta dokumentointiin itse. Silloin olemme kaikkein parhaiten perillä työvaiheista. Vaikka joku osa-alue ulkoistettaisiin, sitä tuetaan omalla henkilökunnalla”, Korppila sanoo.  

Lisäksi suunnittelijat, työtä dokumentoivat henkilöt ja projektipäällikkö jalkautuvat maastoon. Työvaiheet, kuten merkinnät ja dokumentoinnin oikeellisuus, tarkastetaan monta kertaa.  

“On tärkeää, että maastossa tehty työ on verkkojärjestelmässä juuri oikein. Se ei onnistu, jos asiaa ei ole maastossa todennut.” 

Korppilan mukaan ammattitaitoiset henkilöt osaavat huomioida kaivuutyössä myös sään ja vuodenaikojen tuomat haasteet.  

“Siivoamme kaikki kaivamisen ja peittämisen jäljet heti, jolloin minimoimme kevään jälkityöt”, Korppila sanoo.  

Sähköverkkopalvelu Finland on toiminut Carunan urakoitsijana Hyvinkäällä, jossa on maakaapeloitu sähköverkkoa kaupungin vesijohtosaneerauksen yhteydessä. Hyvinkään urakka on ollut Finlandin ensimmäinen Carunan pääurakoitsijana. 

 

Kuvassa kaivetaan uraa maakaapeleille.

Lue lisää