Sosiaalialalta takaisin sähköalalle: “Huomasin, että minulla on vähän liikaa itsekriittisyyden vikaa”, kertoo rakennuttajapäällikkömme Janne
“Mietin, että täytänköhän minä vaatimukset.”
Tällaista ajatusta päässään pyöritteli rakennuttajapäällikkömme Janne Aro-Koivisto pohtiessaan paluuta takaisin sähköalalle kolme vuotta sosiaalialalla työskenneltyään.
Vaikka työ vastaanottokeskuksen ohjaajana ja myöhemmin lähiesihenkilönä oli antoisaa, Janne kertoo rehellisesti, että henkinen kuormitus oli ajoittain kovaa.
Niinpä kuullessaan, että työ vastaanottokeskuksessa lakkautetaan, Jannelle heräsi ajatus paluusta takaisin sähköalalle, jossa hän oli aiemmin toiminut vuosia sähköasentajana.
Paluu sähköalalle tuntui Jannesta jälleen motivoivalta ja luonnolliselta suunnalta.
Avoimia työpaikkoja läpikäydessään hänen silmäänsä osuikin maastosuunnittelijan paikka Ylistarossa. Tuohon aikaan Kauhavalla asuvalle Jannelle paikka ja sijainti tuntuivat täydelliseltä yhdistelmältä.
“Ajattelin, että siinä olisi hyvä seuraava askel uralla. Mietin myös, että pääsenkö tuollaiseksi”, Janne kuvailee.
Vaikka itsekriittisyys meinasi nostaa päätään, Janne laittoi hakemuksen tehtävään ja lopulta nappasi paikan urakointipuolen maastosuunnittelijana, jossa hän aloitti 2019.
Miksi paluu sähköalalle sai Jannen epäröimään itseään?
Alussa Janne stressasi, antaako hän riittävää panosta työnantajalle ja mitä urakoitsija, jolle hän suunnittelee, mahtaa ajatella.
“Samaan aikaan stressasin sitä, etten ole tehnyt näitä hommia hetkeen ja mietin, onkohan asioita unohtunut”, Janne kertoo.
“Huomasin, että minulla on itsekriittisyyden vikaa vähän liikaa”, hän naurahtaa.
Pidin uutta työpaikkaa lottovoittona
Jannen polku eteni maastosuunnittelijasta projektivastaavan tehtäviin Seinäjoelle. Osana uutta rooliaan hän pääsi suorittamaan Carunan suunnittelijakorttikoulutusta.
Koulutuksessa hän tapasi Carunan projektipäällikkötiimin esihenkilö Reetta Peltolan.
Muutamaa viikkoa myöhemmin Janne bongasi LinkedIn-feedissään Reetan julkaisun projektipäällikön avoimesta paikasta. Janne tarttui puhelimeen, ajatteli, että “nyt tai ei koskaan”, ja soitti Reetalle saman tien.
“Reetta kehotti hakemaan”, Janne kertoo.
Ja hakeminen kannatti!
Janne hoiti haastattelut mallikkaasti ja sai lopulta onnellisen puhelun tulevalta esihenkilöltään Reetalta; hän tarjosi Jannelle työpaikkaa Carunan projektipäällikkönä.
“Otin sen ihan lottovoittona”, Janne sanoo.
Hän kertoo, että pääseminen Suomen suurimpaan verkkoyhtiöön projektipäälliköksi tuntui upealta.
“Ajattelin, että nyt olen urani huipulla”, hän lisää.
Janne hyötyy taidostaan kohdata ihmisiä myös sähköalalla
Projektipäällikkönä ja sittemmin rakennuttajapäällikkönä Janne on huomannut, että hän pystyy hyödyntämään sosiaalialalla oppimaansa ihmistuntemusta.
“Vastaanottokeskuksessa opin toimimaan hyvin erilaisten ihmisten kanssa, ja siitä on hyötyä tänäkin päivänä”, Janne kertoo.
Sen lisäksi, että Janne on pidetty työkaveri Carunalla, kuuntelemisen taito on hänen supervoimansa.
“Mielestäni on tärkeää malttaa aidosti kuunnella toista ihmistä – on se sitten asiakas tai tiimiläinen. Se on auttanut myös parhaan mahdollisen ratkaisun löytämisessä”, Janne lisää.
Kun kehujen kanssa ei kitsastella, ei tarvitse stressata turhista asioista
Janne kiittää carunalaisia siitä, että hän saa usein palautetta tekemästään hyvästä työstä.
“Se on rohkaissut minua ja tuntuu, etten enää stressaa vääristä asioista”, Janne kertoo.
Jannen motto on “asenteella pärjää pitkälle”, ja hän on huomannut tämän todeksi sekä urallaan sähköalalla että sen ulkopuolella.
“Vaikka aina ei ole valmista palettia käsillä, tiimikaverit ovat aina auttaneet eteenpäin, ja nykyään voin jo itsekin antaa apua takaisinpäin. Se tuntuu hyvältä”, Janne summaa.