Suomalainen keksintö eChargie tekee sähköauton lataamisesta helppoa ja edullista

Artikkeli
Tampereella veneilijät saavat sähkönsä vaivattomasti. Siirrettävän eChargie-laitteen avulla kaupunki myy veneilijöille kesäisin sähköä suoraan laitureilta ja talvisin laitteet palvelevat veneenomistajia venevarikolla. Carunan innovaatiotiimi on ollut mukana laitteen kehitystyössä vuodesta 2018 lähtien.

eChargien valmistajat ja Carunan innovaatiotiimi kohtasivat messuilla juuri silloin, kun innovaatiotiimi työsti taloyhtiöiden latausratkaisuja.

"eChargie erottautui muista laitteista yksinkertaisuudellaan ja plug-and-play-ratkaisullaan. Siinä vaiheessa tuotteesta oli pelkkä ontto muovinen prototyyppi, mutta idea ja ratkaisu ongelmaan olivat selkeät", kertoo innovaatiopäällikkö Sebastian Ahlnäs yhteistyön synnystä.

eChargie on edullinen vaihtoehto, sillä se hyödyntää rakennusten jo olemassa olevaa infraa. Laite kerää dataa sähkönkulutuksesta ja sen voi asentaa suoraan sähkötolppaan tai mihin tahansa olemassa olevaan pistorasiaan. Sovelluksen kautta voi maksaa tai veloittaa sähköstä ­– kuka vain voi siis myydä sähköä kenelle tahansa.

eChargien toimitusjohtaja Katja Koponen Carunan Energiaa tulevaisuuteen 2019 -tilaisuudessa.
eChargien Katja Koponen Carunan Energiaa tulevaisuuteen 2019 -tilaisuudessa.

Turvallinen sähköauton lataus

eChargie-laitteessa on monia sähköturvallisuutta lisääviä toiminnallisuuksia. Sen avulla voi hallita sähköverkon kuormitusta paitsi laitetasolla myös laiteryhmissä. Jos esimerkiksi taloyhtiön sähkötolpat ovat saman sulakkeen takana, voidaan laitteille määritellä sekä laitekohtainen enimmäisampeerimäärä sekä ampeerikatto, jota ne eivät yhdessäkään ylitä. Laitteessa on myös lämpösensorit. Jos lämpötila nousee yli sallitun rajan pistorasiassa tai laitteen sisällä, sähkönsyöttö katkeaa. Tästä lähtee laitteen omistajalle reaaliaikainen ilmoitus.

eChargie vastaa sähkön murroksen tarpeisiin

Helpon sähkön myynnin ja lataamisen mahdollistavan eChargien taustalla on Katja Koposen kaupunkisuunnittelukokemus yhdistettynä hänen kiinnostukseensa sähkön murrokseen. Koponen on kehittänyt laitteen yhdessä Carunan innovaatiotiimin kanssa.

"Keneltäkään ei löydy valmiita vastauksia tulevaisuuden haasteisiin, ei isoilta eikä pieniltä yhtiöiltä.  Sähkön aseman kehittymistä pitää tarkastella eri näkökulmista. Yhdessä keksimme parhaat ratkaisut", Koponen toteaa.

Useat yritykset ja asunto-osakeyhtiöt ovat jo valjastaneet lämpötolppansa ja autokatosten seinäpistorasiat sähköajoneuvojen lataamiseen eChargien avulla. Lue lisää sähköisen liikkumisen tulevaisuudesta ja siitä, miten taloyhtiöiden ja kuntien kannattaisi varautua!

Helppo tie sähköautojen lataamiseen

Virtane opastaa ja löytää sinulle sopivimmat sähköauton latausratkaisut sekä luotettavat palveluntarjoajat. 

Kilpailuta kotiisi ikioma latauslaite: Virtane.fi

Lue lisää