Talvimyrsky osuu viikonloppuna verkkoalueistamme Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomeen sekä Satakuntaan

Häiriötiedote
Sääennusteen mukaan runsas lumisade ja myrskypuuskat osuvat verkkoalueistamme Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomeen sekä Satakuntaan viikonlopun aikana. Voimakas tuuli myllertää merialueilla ja mantereelle lunta sataa runsaasti.

Lauantaina voimakas lumipyry saapuu myös meidän verkkoalueillemme. Lunta on ennustettu tulevan sunnuntai-iltaan mennessä kymmeniä senttejä. Raskas lumi voi kertyä sekä puihin että sähkölinjoille, joten sähkökatkoja voi olla odotettavissa sekä saaristossa että mantereella.

Runsas lumisade vaikuttaa ajokeliin, mikä voi hidastaa vikapaikoille pääsyä. Kelirikko-olosuhteet ja voimakas tuuli merellä hidastavat vikojen korjausta joillakin alueilla, koska kohteisiin päästään vain helikopterilla tai veneillä. Kaikille vikapaikoille mennään, kun niille siirtyminen on turvallista.

Puiden poisto sähkölinjoilta on ammattilaisten työtä, joten niitä ei saa omatoimisesti mennä poistamaan. Korjaustöitä tekevien asentajien työturvallisuuden varmistaminen on ensisijaisen tärkeää, joten otamme huomioon niin sääolosuhteet kuin sähkölinjoille kaatuneiden puiden aiheuttamat tilanteet sekä saariston osalta meriolosuhteet.

Seuraamme sääennusteiden kehittymistä ja sopeutamme valmiuttamme ennusteiden mukaisesti.

Tarkista tilanne ensin häiriökartalta

Keskijänniteverkon vikatiedot näkyvät Carunan häiriökartalla, joka päivittyy muutaman minuutin välein.  Jos sähkökatko näkyy kartalla, tee vikailmoitus vain, jos sinulla on tarkempaa tietoa vikapaikasta. Asiakkaamme voivat hyödyntää häiriökartan chat-palvelua, joka palvelee nopeasti. Jos kyseessä on kiireellinen asia, niin maksuton vikapalvelu päivystää vuorokauden ympäri 0800 195 011.

Tilaa tekstiviesti sähkökatkoista ja vinkkaa vikapaikasta

Käytettävissäsi on Caruna Plussan maksuton tekstiviestipalvelu, jonka kautta saat tiedot sähkökatkoista nopeasti. Tilaa sähkövahti itsellesi Caruna Plussan nettipalvelussa - kirjaudu sisään oikeasta yläkulmasta.

Voit ladata Caruna+ sovelluksen AppStoresta tai Google Play -kaupasta, ja vinkata meille sen kautta vikapaikasta kuvan kanssa.

Sähköverkon häiriökartta
Caruna Sähkövahti
Caruna Plus -itsepalvelu

Lue lisää