Työmaat lähelläsi -karttapalvelu kertoo mitä, missä ja milloin tapahtuu

Uutinen
Kemiönsaarella kaivetaan kaapelia maan alle. Se tarkoittaa, että siellä täällä pihoilla myllätään. Jotta asukkaat ehtivät valmistautua töiden alkuun esimerkiksi siirtämällä pihakalusteita ja -varusteita pois töiden alta, tai jos kaivutöiden eteneminen kiinnostaa muutoin, tarvitaan ajantasaista tietoa kaivutöiden alkamisesta ja etenemisestä. Carunan uudessa karttapalvelussa asukkaat voivat seurata töiden etenemistä netistä ja viestein.

Seuraa netissä tai tilaa automaattiset päivitykset

- Haasteenamme on ollut tavoittaa paikalliset asukkaat. Tähän mennessä heille on selvinnyt töiden alkaminen vasta, kun esimerkiksi läheiselle pellolle on ilmestynyt työkoneita aliurakoitsijamme aloittaessa työt, sanoo kehityshankepäällikkö Pauli Salo Carunalta.

Nyt lähialueen töiden etenemistä voi seurata myös netin kautta. Uudessa työmaakarttapalvelussa näkyvät kaikki Carunan työmaat ja niiden vaiheet. Kun kunkin alueen suunnitelma valmistuu, voi alueen kohdalta lukea muun muassa mistä kaivureitti kulkee ja tarkistaa eri työvaiheiden aikatauluarviot. Asiakkaamme voivat myös tilata viestit työmaan etenemisestä sähköpostiin.

Näin käytät työmaat lähelläsi -karttapalvelua

  • Kirjoita internetselaimeen osoite caruna.fi/tyomaat
  • Valitse paikkakuntasi kartalta tai syötä osoitteesi hakukenttään
  • Avaa infolaatikko, joka kertoo tarkemmin työn kulusta
Carunalla on jatkuvasti käynnissä satoja verkonparannushankkeita eri puolella Suomea.
Carunalla on jatkuvasti käynnissä satoja verkonparannushankkeita eri puolella Suomea

Ota yhteyttä, jos kaivutyöt mietityttävät!

Mitä lähempänä koteja kaivetaan, sitä tärkeämpää on, että pihojen kunnostamisen jälkityöt saadaan valmiiksi mahdollisimman nopeasti.

- Jos kaivutyöt huolestuttavat, toivomme asukkaiden lähettävän meille palautetta karttapalvelussa. Viestiin voi helposti liittää valokuvan ja merkata paikan kartalle, jolloin puolestamme lähetämme tarkat koordinaatit aliurakoitsijalle, Pauli Salo vinkkaa.

- Palvelun kautta saatavan palautteen ansiosta voimme myös nopeammin reagoida mahdollisiin haasteisiin kentällä.

Carunalla on jatkuvasti käynnissä satoja verkonparannushankkeita eri puolella Suomea

Rakennamme säänkestävää sähköverkkoa, eli kaivamme ilmajohtoja maan alle säältä suojaan, vaihdamme vanhat pylväät uusiin tai kunnostamme sähköverkkoa muilla toimivilla tavoilla.

Jos alueella kunnostetaan sähköverkkoa kaapeloimalla, hankkeet suunnitellaan yhdessä kuntien ja maanomistajien kanssa. Maanomistajat saavat tekstiviestitse tietoa heihin vaikuttavien töiden aloittamisajankohdista ja töiden eri vaiheista.

- Asukaspalvelumme kiertää lisäksi verkkomme alueella ja pitää huolta siitä, että myös asukkaat pysyvät ajan tasalla kaivutöistä, Pauli Salo lisää.

Lue lisää